šaka savjeta

Pet provjerenih i lakih metoda kojima ćete novogodišnje odluke provesti u djelo

01.01.2022 u 23:40

Bionic
Reading

Mnogi od nas u ovo doba donose novogodišnje odluke, no čim godina krene, često i splasne entuzijazam. Upravo iz tog razloga odlučili smo vam donijeti nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći oko ustrajanja u vašem novogodišnjem planu

Stiglo je ono doba kada mnogi s prvim danom nove godine donose raznorazne novogodišnje odluke. Plan je držati ih se tijekom godine kako bi unaprijedili život i osobnu sreću, no to ponekad može biti nemoguća misija. Tko god se odluči na tako nešto, želi u 'staroj' ostaviti starog sebe i u novu godinu krenuti odlučnije.

Želite li biti dosljedni u svojim novogodišnjim odlukama u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Napravite dobar i konkretan plan

Novogodišnja odluka tipa 'ove ću godine svakog tjedna pet puta vježbati' je, prema stručnjacima, pogrešna jer stvar treba konkretizirati. Umjesto da općenito kažete 'pet puta tjedno' odredite konkretan plan. Na primjer: 'Vježbat ću pola sata svakog dana nakon što dođem kući s posla'. Štoviše, pomoći će vam i da takav plan zapišete u kalendar kojim se koristite za osobne i poslovne potrebe.

zgodna žena

Julia Roberts Božić je provela na plaži, a zavidnu figuru pokazala je u vrlo chic badiću kakav je bio hit 90-ih

Pogledaj galeriju

Odredite si kazne

Mnogi od nas svoje novogodišnje odluke podijele sa svojom sljedbom na društvenim mrežama te propuštanje istih kao kaznu za sobom nosi 'javno sramoćenje' pred drugima. Ovo nije dovoljno, navode stručnjaci za CNN, te ne bi bilo loše da odete korak dalje i nekom bliskom osobom se okladite da ćete se držati novogodišnje odluke. Tako će i kazna biti konkretnija i imat ćete novi motiv za nastavak plana.

Učinite plan zabavnim

Novogodišnje odluke kod mnogih su teret jer ih tjeraju da čine nešto što uobičajeno ne bi činili. Kao primjer stručnjaci navode da su, ako vam je novogodišnja odluka više vježbati, smislite neki oblik nagrade kojom ćete se samo počastiti nakon tjelovježbe. Ili ako ste si odredili da ćete više čitati ili učiti nove stvari, uz takvu aktivnost pridodajte ispijanje omiljenog napitka te će tako i sama 'neželjena' aktivnost dobiti više smisla.

Dopustite si pogrešku

Mnogi od nas kada prvi puta propuste držati se novogodišnje odluke, lako 'padaju' te u konačnici odustaju od zadanog cilja. Dopustite si povremeno preskočiti plan, naravno ne stalno, te se nemojte zbog toga 'gristi' i odmah odustati. Niste luzer ako ponekad napravite takvu pogrešku.

Potražite pomoć prijatelja

Ako ste kao novogodišnju odluku odabrali nešto što neka osoba u vašem okruženju uobičajeno čini, probajte se dodatno povezati s njom. Tuđi uspjeh vam može poslužiti kao dodatna motivacija, a ako vam je osoba i inače bliska, može vas svojim postupcima ili riječima dodatno motivirati.

Sretno!

MODNA INSPIRACIJA

Ne znate kako nositi mokasinke ove zime? Hailey Bieber ima sjajnu ideju i izgleda fantastično

Pogledaj galeriju