VELIKO NE

Pet namirnica koje će vam uništiti erekciju

04.11.2013 u 06:36

Bionic
Reading

Hrana koju jedemo ima značajan utjecaj na naš svakodnevni život i gorivo je bez kojeg ne bismo mogli normalno funkcionirati. Ipak, nije svaka hrana za sve situacije u kojima se nađemo, a danas vam donosimo pet zloglasnih namirnica koje bi vam mogle upropastiti seksualni život

Veliki unos soli u organizam jedan je od glavnih uzročnika visokog krvnog tlaka koji pak, prema nedavno provedenoj studiji na sveučilištu Tulane, uzrokuje erektilnu disfunkciju.

2. Soja

Studija s Harvarda pak navodi da konzumiranje velike količine soje može dovesti do erektilne disfunkcije. Razlog tome leži u svojstvu estrogena soje da smanjuje količinu testosterona


3. Konzervirana hrana

Unutar gotovo svake limenke hrane nalazi se Bisfenol A (BPA), kemijski spoj i sintetički estrogen, koji utječe na erekciju. Muškarci koji su bili izloženi visokim razinama Bisfenola A, imaju četiri puta veću mogućnost problema s erekcijom i sedam puta više potencijalnih problema s ejakulacijom.

4. Trans-masne kiseline (rafinirana biljna ulja, brza hrana, polugotova jela)

Upravo ovo je jedna od najgorih namirnica koje uzrokuju kardiovaskularne bolesti, a loša cirkulacija uzročnik je erektilne disfunkcije.

5. Šećer

Studije su pokazale da razina testosterona može opasti i do 25 posto nakon konzumacije šećera, a s padom testosterona pada i… znate što.