STVARI KOJE TAJIMO

Pet najčešćih laži koje žene govore prijateljicama

08.06.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Iako žene vole s prijateljicama podijeliti najnovije poslastice iz svog ljubavnog ili poslovnog života, ima stvari koje će zadržati za sebe. I najčešće lagati. Provjerite koristite li i vi neke od ovih bijelih laži

Svi znamo da nije dobro lagati, ali ponekad, pogotovo kad odlučimo neke stvari sačuvati privatnima, radije lažemo umjesto da jednostavno kažemo 'ne želim odgovoriti na to'.

Koliko dugo ste ga natjerali da čeka
Tri mjeseca, šest mjeseci... stvarnog datuma se ne možete sjetiti kad vas prijateljica pita koliko vam je trebalo da legnete u krevet sa svojim novim muškarcem. Iako ćete možda odmah izložiti detalje najbližim prijateljicama, nekima ćete, pogotovu onim koje su sklone osuđivanju, zatajiti pojedinosti svog seksualnog života. Dodat ćete nekoliko tjedana ili mjeseci do stvarnog datuma. Većina žena barem jednom zatajila je koliko je brzo završila u krevetu s muškarcem.

Koliko zarađujete
Čak i ako niste potplaćeni često ćete zatajiti svotu koja vam liježe na račun svakog mjeseca kako ne biste bili izloženi molbama da posudite novac. Neke žene kategorički odbijaju odgovoriti kolika im je plaća, a drugi lažu, čak i svojim najbližim prijateljima.

Lažete da joj nova frizura uopće nije loša

Šteta je učinjena i ne može se ove sekunde popraviti. Ako joj potvrdite da ju je frizer unakazio, samo će se osjećati još lošije. A to, ipak, ne želite svojoj frendici! Neki to zovu laganjem, drugi vjeruju da je to znak da ste dobra prijateljica.

Ako joj potvrdite da ju je frizer unakazio, samo će se osjećati još lošije
Što vam je on kupio
Kupili ste mu omiljeni parfem, poklon bon iz njegovog omiljenog dućana i odveli ga na večeru za njegov rođendan. Zauzvrat, on je kupio jeftin buketić cvijeća za vaš rođendan. Nemate snage reći da vas je razočarao i pogodio tim poklonom, zato prijateljicama govorite da vam je darovao ono što ste vi zapravo željeli da vas dočeka.

Više ne razgovarate s bivšim
Vaša prijateljice su prošle kroz jad koji vam je priuštio bivši, brisale su vam suze, tješile vas. One, naravno, misle da on nije dobar za vas i uglavnom temelje taj stav na svim negativnostima koje ste im o njemu, upravo vi, prolazeći kroz prekid, ispričali.

Kada ponovno uspostavite komunikaciju s njim, razumljivo je da ćete im prešutjeti da ste obnovili odnose s negativcem. Teško je reći prijateljicama kojima ste nagrdili bivšeg da ste se tada samo šalili i da je to bila kratkotrajna kriza. Stoga, lažemo da smo ponovno počeli razgovarati s bivšim.

Lažemo barem dok ne vidimo hoće li se on zadržati u našem životu barem neko vrijeme.
Dobro znamo da možda možemo dobiti njega, ali izgubiti frendice.