lysTOVO ISTRAŽIVANJE

Pet likova s malih ekrana koji su ove godine imali najveći modni utjecaj

31.12.2020 u 06:12

Bionic
Reading

Modni odabiri likova iz omiljenih serija postali su važan dio pripovijesti, a izbori kostimografa u stanju su pokrenuti veliku potražnju na internetu i pojedince učiniti modnim ikonama preko noći. Navedeno svojim godišnjim izvještajem potvrđuje i poznata modna tražilica Lyst proglasivši ovih pet likova s malih ekrana osobama s najvećim modnim utjecajem u aktualnoj godini

1. Emily u Parizu (Netflix)

Ova popularna serija koja je svoju premijeru na Netflixu doživjela u listopadu postala je glavna tema razgovora preko noći. Lik Emily, kojeg u seriji utjelovljuje glumica Lily Collins, zahvaljujući svojim odjevnim kombinacijama stvorila je pravu pomutnju među kupcima diljem svijeta. Model bucket kape brenda Kangol kakvog je nosila u seriji rezultirao je porastom pretraga za istim u iznosu od 342 posto, dok kape beretke iz tjedna u tjedan bilježe porast pretraživanja za 41 posto. Pretrage kupaca za asimetričnom suknjom s potpisom brenda Ganni, kakvu je u seriji nosila Emily, nakon premijere serije skočile su za 289 posto.

  • +6
'Emily u Parizu' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

2. Normal People (BBC)

Nošen od strane lika Connella kojeg u popularnoj dramskoj seriji utjelovljuje glumac Paul Mescal, srebrni lanac prema Lystovu izvještaju postao je jedan od najtraženijih modnih komada u ovoj godini. Hype koji ga okružuje rezultirao je i kreiranjem posebnog profila na Instagramu nazvanog Connell's chain, dok su pretrage za muškim ogrlicama u odnosu na proteklu godinu porasle za 43 posto.

3. Tiger King (Netflix)

Nakon što je dokumentarna serija 'Tiger King' premijerno prikazana na Netflixu u ožujku ove godine, pretrage modnih kupaca za komadima sa životinjskim uzorkom utrostručile su se tijekom travnja. Kupci opsjednuti 'mačjom' modom pokazali su veliki interes za majicama brenda Kenzo s motivom glave tigra za kojima je pretraga od emitiranje serije iz mjeseca u mjesec u porastu za 200 posto. S druge strane, tigrasta majica s potpisom dizajnerice Anine Bing postala je jedan od najpopularnijih modnih komada u aktualnoj godini.

  • +4
Tiger King Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

4. The Last Dance (Netflix)

Miniserija o karijeri jednog od najboljih košarkaša svih vremena, Michaela Jordana, i kluba Chicago Bulls rezultirala je značajnim porastom pretraga za tenisicama Air Jordan nakon dvije emitirane epizode ovog sportskog serijala na Netflixu. U narednim tjednima, Lyst je zabilježio i značajan inters kupaca za sportskim komadima uključujući kratke košarkaške hlače i dresove.

  • +11
Michael Jordan - bivša košarkaška zvijezda i vlasnik NBA momčadi Charlotte Hornets Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

5. I May Destroy You (HBO)

Lik Arabelle, kojeg je u seriji 'I May Destroy You' utjelovila glumica Michaela Coel, modnu javnost privukao je svojom esetikom u duhu 90-ih. Nakon njezina emitiranja na HBO-u, najpopularnijim odjevnim komadom pokazali su se kardigani s uzorkom kojim je popularnost skožila za 43 posto u razdoblju od lipnja do rujna.