vlasnik elitnog restorana

Najbolji šef na svijetu: Perača posuđa proglasio partnerom u tvrtki

02.03.2017 u 11:52

Bionic
Reading

Jedan od lijepih primjera kada poslodavac cijeni zaposlenika pa to pokaže vrlo konkretnim primjerom je priča iz jednog od najboljih svjetskih restorana u danskoj metropoli - Noma

Chef i suosnivač uglednog restorana Noma u Kopenhagenu, Rene Redzepi, svojom je gestom sigurno neizmjerno usrećio perača posuđa Alija Sonka kada ga je pred svima proglasio ravnopravnim partnerom u tvrtki.

Ali Sonko je inače imigrant iz Gambije, a partner u prestižnom restoranu postat će krajem godine nakon preuređenja i ponovnog otvaranja Nome. 62-godišnji perač posuđa u restoranu radi više od desetljeća.

'Veliko mi je zadovoljstvo objaviti kako su naši voditelji restorana Lau i James te naš perač posuđa Ali postali partnerima u Nomi', napisao je Rene Redzepi na svome profilu na Instagramu i dodao kako je ovo samo početak iznenađenja koje planira za svoje vrijedne zaposlenike.

Redzepi je Alija Sonku opisao kao srce i dušu restorana te rekao da ljudi ne znaju cijeniti kada imaju osobu poput njega.

Partneri u poslu obično dobivaju udio profita, no kako piše CNN, glasnogovornik restorana za sada nije želio otkriti koliko će Ali Sonko zarađivati kada postane partnerom Nome. Ovaj poznati restoran otvoren je 2003. i ima čak dvije Michelinove zvjezdice, a poznat je po lokalnoj skandinavskoj kuhinji sa svježim i organskim namirnicama.

Do sada su tri puta proglašeni najboljim restoranom na svijetu. Prvi puta laskavu titulu dobili su 2010. pa zatim opet dvije godine kasnije, a treći put nagrađeni su 2014. godine. O tome da su i prije cijenili rad Alija Sonka svjedoči simpatična gesta kada su primali nagradu 2010. godine. Budući da Sonko nije mogao putovati s njima na dodjelu zbog vize, svi su nosili majice s njegovim likom kako bi ipak bio prisutan na tako velikoj svečanosti.