PORSCHE OTKRIO

Panamerina unutrašnjost, perfomanse i cijene

13.02.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon što već nekoliko tjedana gledamo fotografije vanjskog dizajna Panamere, u Porscheu su se smilovali i konačno nam odlučili pokazati interijer njihove dugo očekivane limuzine

Osnovni dizajnerski i praktični element središnji je greben koji dominira interijerom te se proteže čitavim putem do stražnje klupe, dijeleći putnički prostor na četiri odvojena sjedala. Interijer će biti ponuđen u čak 13 različitih boja, uključujući četiri dvobojne kombinacije. Kupci će također moći birati ukrasne elemente poput drva ili ugljičnih vlakana.

U dodatnu opremu automobila spadaju sofisticirani audio sustav iz Burmestera, četverozonski klimatizacijski uređaj, stražnji zračni jastuci te posljednja inkarnacija sedmerobrzinske automatizirane mjenjačke kutije s dvostrukom spojkom koju u Porscheu nazivaju PDK.

Kada se Panamera pojavi na tržištu, nudit će se u obliku S i 4S. Oba modela pogonit će 4.8-litarski V8 s 400 KS. Panamera S sprinta do stotke za 5,4 sekundi te doseže maksimalnu brzinu od 283 km/h uz prosječnu potrošnju od 10,8 litara goriva na stotinu kilometara. Panamera 4S s integralnim pogonom ubrzava do 100 km/h za pet sekundi, dostiže 282 km/h maksimalne brzine te prosječno troši 11 litara goriva.

Panamera Turbo također ima integralni pogon i 4,8-litarskim V8 motorom, no sa 500 KS odrađuje sprint do stotke za 4,2 sekunde, dostiže 303 km/h maksimalne brzine te prosječno troši 12,2 litre goriva.

Početna cijena Panamere S u Njemačkoj će iznositi 94.575 eura, dok će top-model Panamera Turbo stajati 135.154 eura.