najgledaniji naslovi

Ovo su uvjerljivo najgledanije serije na Netflixu, a njihove rekorde bit će teško oboriti

28.05.2024 u 11:20

Bionic
Reading

Streaming platforme svojim su sadržajem postale relevantna prijetnja regularnim televizijskim programima, a Netflix je u svibnju objavio popis najgledanijih serija i filmova svih vremena. Tu su sati i sati pregledanog sadržaja, no neki su rekordi uistinu teško oborivi

Serije su postale sastavni dio naših života, a nakon napornog dana nema ništa bolje nego malo pustiti 'mozak na pašu' i opustiti se pred zabavnim sadržajem. Zahvaljujući streaming platformama zabavan je sadržaj postao sve dostupniji, a uživanje u serijama nije tek puko 'blejanje u telku' već kulturološki fenomen. Obožavatelji serija često se identificiraju u 'fan klubove', a kvalitetan sadržaj otvara brojna pitanja koja postaju teme diskusija.

Netflix je nedavno objavio popis svojih najuspješnijih i najgledanijih filmova i serija, a na popisu najuspješnijih serija još uvijek se nalazi korejski hit 'Squid Game' koju je pogledalo čak više od 265 milijuna gledatelja koji nestrpljivo iščekuju drugu sezonu.

Među najgledanijim serijama s engleskog govornog područja našle su se serije 'Fool Me Once', 'The Witcher', ali i hitovi poput serije 'Bridgerton', 'Stranger Things' te prva sezona serije o djevojčici Wednesday Addams.

Damin gambit

Iako se šah možda ne čini kao najzanimljiviji sport, šahovska ploča i Anya Taylor-Joy stvorili su jednu od najuspješnijih Netflixovih serija svih vremena!

U tek sedam epizoda smještena je uzbudljiva priča koja pruža uvid u manje poznat svijet šaha, živote žena 1960-ih te prekrasno dizajniranu modu. Fikcionalna šahistica Beth Harmon glavna je junakinja i djela Waltera Tevisa iz 1983, a sam je autor svoj rad opisao kao počast pametnim ženama: 'Sviđa mi se Beth zbog njezine hrabrosti i inteligencije. U prošlosti su mnoge žene morale skrivati ​​svoj mozak, ali ne i danas', objasnio je.

Do svibnja 2024. seriju je pogledalo čak više od 112 milijuna gledatelja, a dodatnu popularnost seriji dala je i jedna tužba!

Naime, gruzijska šahovska ikona Nona Gaprindašvili tužila je platformu jer je, kako tvrdi, njezin sportski uspjeh podcijenjen. U posljednjoj epizodi, kako bi se naglasio uspjeh Beth Hamon, rečeno je da Gaprindašvili nikad nije igrala natjecateljski šah protiv muškaraca, no ona je pred sud stavila dokaze da je do 1968. godine na koju se epizoda odnosi, odigrala protiv najmanje 59 muških šahista.

Bridgerton, prva sezona

Kada je Bridgerton stigao na Netflix, preko noći je nastala prava ludnica! Objavljena na Božić 2020. godine, serija je u prvih 28 dana streamana 76 milijuna puta te se ubrzo našla na Top 10 ljestvici svih zemalja, osim u Japanu. Upravo je ovog svibnja izašla nova, treća sezona serije te se ubrzo nametnula kao hit proljeća.

Osim atraktivnom pričom te oduševljavajućom šminkom, frizurama i kostimima, serija je gledatelje osvojila i glazbom koja uz novu tehnologiju Samsung Neo QLED televizora stvara doživljaj za pamćenje. Uz Dolby Atmos i Object Tracking Sound tehnologiju zvuk je dobar kao da ste u kinu, a uz značajku Active Voice Amplifier Pro čak ni pozadinska buka u stanu neće omesti opuštajuće vrijeme uz seriju. Osim toga, Soundbar Q-serije zaslužan je za fantastičan filmski zvuk odozgo jer njegovi bežični stražnji zvučnici usmjeravaju zvuk prema gore koji zatim kruži po cijeloj prostoriji, a rezultat je - zvuk kao u kinu!

Dahmer - Monstrum: Priča o Jeffreyju Dahmeru

Sve dok nije bilo Netflixa, nismo ni bili svjesni koliko volimo true crime priče!

U rujnu 2022. godine objavljena je mini serija o serijskom ubojici čija su meta od 1978. do 1991. godine bili uglavnom mladi homoseksualci, a do svibnja 2024. čak je 115,6 milijuna gledatelja pogledalo seriju o Jeffreyju Dahmeru koji danas slovi kao jedan od najpoznatijih serijskih ubojica svih vremena.

Jeffrey Dahmer je oduvijek i nosio titulu 'popularnog dečka', čak i od školskih dana. U školi su ga znali kao razrednog klauna, a bio je toliko smiješan da su se neki prijatelji iz njegovog razreda i okupili u 'Klub obožavatelja Dahmera'. Međutim, kada je izašlo na vidjelo da je obožavani Dahmer počinitelj mnogih zločina, mnogi njegovi bivši školski prijatelji ostali su zaprepašteni.

Stranger Things: Četvrta sezona

Četvrtu sezonu serije pogledalo je čak više od 140 milijuna gledatelja iz raznih dijelova svijeta, a serija je bila tako popularna da su se omiljeni likovi pojavljivali i na printevima majica raznih high street brendova. Mnogi ne znaju da je Quinn stvarno svirao gitaru za scenu kada je pomogao omesti demo-šišmiše u Upside Down. Jedina dionica koju nije odsvirao je solo originalne pjesme Metallice kada ga je zamijenio profesionalni glazbenik čija se ruka vidjela u krupnom planu na gitari.

Cijela je sezona bila obilježena i transformacijom Jamieja Campbella Bowera koji je postao jezivo čudovište Vecna.

Proces transformacije koji je prolazio trajao je oko sedam i pol sati, a glavnu zvijezdu serije natjerao je na plač

'Prišao sam joj kao Vecna i ona je briznula u plač. Nije me htjela pogledati i bila je vidno samo zgrožena cijelom stvari', rekao je glumac čije zastrašujuće scene izgledaju posebno zapanjujuće na Samsung Neo QLED 4K liniji i to zahvaljujući naprednom čipu koji prikazuje sadržaj u zapanjujućoj 4K razlučivosti. To je ujedno i prvi OLED televizor na svijetu bez odsjaja, što znači da je gledanje mračnih scena sasvim novo iskustvo jer nema refleksija već samo jasan prikaz dubokih crnih i živih nijansi.

Wednesday: Prva sezona

Ako je suditi prema brojkama, serija o djevojčici Wednesday najgledanija je serija koju je Netflix ikada objavio. Serija koju potpisuje Tim Burton oborila je sve rekorde, a dosad ju je pogledalo čak više od 252 milijuna gledatelja!

Serija je nagrađena s četiri Primetime Emmyja, a kvaliteti serije pridonijela je i sama Jenna Ortega koja je samostalno intervenirala u neke dijelove serije. U jednom je trenu Burtonu rekla kako ne želi surađivati s koreografom te je samostalno osmislila ples koji je postao viralan na TikTok-u.

'Postala sam vrlo, vrlo zaštitnički nastrojena prema Wednesday, ali ne možete voditi priču i nemati emocionalnu povezanost jer je tada dosadno i nitko vas ne voli', komentirala je Ortega kojoj je uloga Wednesday Addams najveća u dosadašnjoj karijeri.

Uz brojne tehnologije kojima gledanje serija u udobnosti vlastitog doma postaje pravo kino iskustvo s obiljem boja i besprijekornim zvukom, Samsung Neo QLED televizori ističu se i suvremenim dizajnom. Elegantan i tanak televizijski profil nenametljivo se uklapa u interijere svakog doma, a inovacije One Connect Box i One Connect skrivaju kabele kako ne bi narušili izgled i dojam interijera.

Kupovinom Neo QLED, Neo QLED 8K, OLED, QLED i The Frame televizora iz 2023. i 2024. godine ostvarujete pravo na 2 godine redovnog jamstva te 3 godine dodatne zaštite. Za ostvarivanje dodatne zaštite potrebno se registrirati na www.extractcare-promotion.com. Promocija traje do 14. srpnja 2024. godine.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima te u suradnji sa Samsung.