UREDSKI LOOK

Ovo su tri modna komada za kojima se trenutno najviše luduje

17.10.2023 u 14:51

Bionic
Reading

Takozvana Y2K officecore estetika najnoviji je trend koji je na samom početku nove sezone jesen/zima uzeo popriličan zamah na modnoj sceni

Kao što joj samo ime sugerira, riječ je o estetici koja označava odjevne predmete poslovnog stila popularne nultih godina.

Pojedini ključni komadi ove estetike već su osigurali veliku pažnu modnih konzumenata, o čemu svjedoče prikupljeni podaci modne platforme Stylight.

Analizirajući kupovne navike svojih 120 milijuna korisnika, kao i Google pretraživanja, stigli su do liste od tri komada u duhu estetike Y2K officecore koja posljednjih mjeseci posebno intrigiraju ljubitelje mode.

Dioptrijske naočale pravokutnog okvira

Sunčane naočale oduvijek predstavljaju kul dodatak u stajlinzima, no ove sezoni stvari su malo drukčije. Modni ovisnici sada najviše gravitiraju prema pravokutnim okvirima dioptrijskih naočala kakve su vrhunac popularnosti doživjele sredinom 2000-ih. Google pretraživanja za 'naočale s pravokutnim okvirom' porasla su za 24 posto u odnosu na prošlu godinu a tome su uvelike doprinijele 'it' djevojke poput Belle Hadid, Amelie Gray Hamlin i Gabbriette Bechtel.

Kravate

U posljednjih nekoliko mjeseci, Stylight je zabilježio značajan skok potražnje za kravatama. Na samom početku nove jesensko-zimske sezone, ovaj modni dodatak sada ima potencijal postati viralnim komadom sezone, što se najviše može zahvaliti aktualnoj kolekciji modne kuće Valentino u kojoj detalj kravate vodi glavnu riječ. Stajlinzi street style zvijezdi na Tjednima mode u svjetskim prijestolnicama još su jedan dokaz rasta popularnosti uredske odjeće na čelu s kravatama za kojima je potražnja na stranicama Stylighta porasla za 86 posto.

  • +3
Valentino FW23 Izvor: Profimedia / Autor: XINHUA / XINHUA NEWS / PROFIMEDIA

Skraćeni baloneri

Neovisno o aktualnim trendovima, baloner oduvijek predstavlja jednu od najpopularnijih jakni za nošenje u jesenskim mjesecima i najomiljenijih u poslovnom svijetu. Ove sezone sve se vrti oko skraćenih verzija ove bezvremenske jakne i simbola britanske kuće Burberry. Poput minijaturne haljine, skraćeni baloneri već su osvojili jedne od najvećih predvodnica trendova kao što su Kendall Jenner i sestre Ferragni. Kako otkriva Stylight, Google pretraživanja pojma 'visoko rezani baloner' eksplodirala su tijekom prošle godine, s porastom od 339 posto, a na svojim stranicama također su uočili ovaj trend. U usporedbi s prošlom godinom, pretrage za skraćenim balonerima porasle su za 52 posto.

  • +11
Poznate dame u hit balonerima Izvor: Profimedia / Autor: MATTPAPZ / BACKGRID / BACKGRID UK / BACKGRID / BACKGRID UK / PROFIMEDIA