ELEGANTAN I SVESTRAN

Izvucite ga iz dubine ormara: Klasični pulover postao je vrući trend sezone

01.10.2023 u 18:36

Bionic
Reading

Pulover s okruglim izrezom vraća se kao glavni protagonist jesensko-zimske sezone i više se ne nosi samo uz traperice i hlače

Klasični pulover iz godine u godinu predstavlja osnovni komad za preživljavanje hladnoće, a osim što osigurava potrebnu toplinu, njegova glavna posebnost leži u činjenici da ga je moguće kombinirati sa svime što već imamo u ormaru.

  • +6
Puloveri Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Godinama je karakteriziran kao savršena nadopuna muževnim i praktičnim kombinacijama, a posebno rado nošen u kombinaciji s trapericama visokog struka ili parom klasičnih hlača u crnoj, plavoj ili sivoj boji.

S jednostavnim klasičnim izrezom kao što je okrugli ovratnik, greške su svedene na minimum: na kraju krajeva, postoji razlog zbog kojeg se brojne ljubiteljice mode iz godine u godinu oslanjaju na ovaj pleteni komad.

Sada se, međutim, njegova konotacija mijenja i oni najklasičniji primjerci, koje biramo kada želimo igrati na sigurno, ove hladne sezone postaju esencija elegantnih lookova.

Talijanska Bottega Veneta prošle sezone oduševila je prekrasnim modelima suknji od kože, a koje karakteriziraju voluminozan izgled i efektan detalj resica. Svi su gledali taj odjevni predmet, tako moderan i elegantan u isto vrijeme, ali čim je pogled skrenuo na gornji dio looka, svima je za oko zapeo jednostavan džemper s okruglim izrezom, potvrđujući tvrdnju da za elegantan izgled zaista ne treba puno.

U kolekciji za ovogodišnju sezonu proljeće/ljeto, ovaj kultni talijanski brend prikazao je jednostavan džemper u kombinaciji lišenoj hlača ili suknje, s tajicama i podignutim rukavima kako bi se vidjela majica dugih rukava.

Kako nositi pulover okruglog izreza prema Miucciji Pradi

Zatim je došla revija modne kuće Prada za aktualnu sezonu te je jednostavnom puloveru dala sasvim novo značenje, u kombinaciji s raskošnim suknjama u duhu 50-ih ukrašenim 3D cvjetnim aplikacijama, kao i minicama.

Miuccia Prada i Raf Simons pustili su kreativnosti na volju, pozivajući nas da rekonstruiramo žensku garderobu i označimo put prema novoj ideji elegancije nezamislive bez džempera s okruglim izrezom (zimi) ili majice bez rukava (ljeti).

Bijela boja suknji je ta koja naglašava sive, ponoćnoplave ili putaržute džempere od vune i kašmira, a slavna talijanska dizajnerica očito je velika obožavateljica ove modne kombinacije.

Jednostavnu i bazičnu vestu s okruglim izrezom Miuccia Prada nerijetko nosi uz suknju do koljena ili s elegantnim hlačama cigareta-kroja od satena ili baršuna.