ŠTO SMO NAJČEŠĆE SURFALI?

Ovo su najpopularniji trendovi na Pinterestu koji su se proteklih mjeseci pretraživali kao ludi

12.12.2019 u 13:21

Bionic
Reading

Popularna tražilica Pinterest objavila je popis najpretraživanijih stvari koje su ljudi diljem svijeta pretraživali u 2019. godini, a neke od ovih stvari na popisu zasigurno će vas iznenaditi

Čini se kako su se 90-e vratile u velikom stilu, ali ne samo na modnu scenu, već i u naše živote općenito. Nakon što smo bacili oko na Pinterestov popis najpretraživaniji stvari osjećamo se kao da smo se vremenskom kapsulom vratili u 1999.

Svijet je proteklih mjeseci neumorno surfao Pinterestom u potrazi za popularnim crtićima i njihovim glavnim akterima koji su obilježili 90-e. Većina njih glavne su zvijezde Cartoon Networka koje smo neumorno gledali u djetinjstvu, a sad su čini se ponovno oživjele, kraseći majice kratkih rukava, hudice i modne dodatke. Koliko su popularne govori i podatak da su pretraživanja svega povezanog s crtanim likovima iz 90-ih porasla za 227 posto.

Hip hop partiji u stilu 90-ih ponovno su zaživjeli, a ponovno je popularno i odijevanje u stilu nekad popularnih repera kao što je primjerice 2Pac. Pretraživanja tematskih partija 90-ih porasla su za 322 posto, dok su pretraživanja glazbe iz 90-ih skočila za 165 posto.

  • +38
Cargo hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Osim 1990-ih, povratak na modnu scenu u 2019. doživjele su i 2000-e i sve što početak 21. stoljeća sa sobom nosi: vojničke hlače, lanci koji se vežu za hlače i logomanija. Moda inspirirana ovim razdobljem na Pinterestu se u 2019. godini pretraživala čak 669 posto više u odnosu na godinu prije, a uvjeljivo najveći porast zabilježile su, vjerovali ili ne, takozvane 'scrunchies', odnosno debele gumice za kosu izrađene od tkanine. Pretraživanja za ovim modnim dodatkom koji nas vraća u djetinjstvo porasla su za čak 6309 posto.

Sve veću popularnost na svjetskoj razini bilježi i brend Fila, a serija 'Prijatelji' ponovno se našla u središtu zbivanja zahvaljujući Ralphu Laurenu koji je svoju kolekciju posvetio upravo ovoj kultnoj seriji i njenim likovima.

  • +40
Combat čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Pinterest je također zabilježio porast pletenica od 329 posto, među kojima su najpopularnije 'box' pletenice, kao i porast grunge stila koji u obliku combat čizmi, jakni od flanela i predimenzionirane odjeće. Grunge moda pretraživala se u 2019. godini 292 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Street Style moda 90-ih u ovoj je godini zabilježila porast pretraživanja od 277 posto, a najviše su se pretraživale rokerske tenisice, crop T-shirti i hudice koje smo proteklih mjeseci često mogli vidjeti na gradskim ulicama.

Sjajila i olovke za usne dugo su bile zaboravljene, i to zahvaljujući mat ruževima koji su ih bacili u sjenu, a onda su u 2019. godini ponovno izronile na površinu. Ovi su se beauty proizvodi na Pinterestu pretraživali 144 posto više u odnosu na 2018., a veliki skok popularnosti doživjele su i velike špange i ukosnice za kosu koje su proteklih mjeseci zaradile status najpoželjnijeg modnog dodatka. Trendseterice su ih pretraživale kao poludjele, a na Pinterestu čak 930 posto u odnosu na godinu prije.

  • +29
'Statement' ukosnice i špange Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije