POVRATAK OTPISANIH

Trendi čizme oko kojih se lome koplja vraćaju se u modu na velika vrata

12.12.2019 u 06:36

Bionic
Reading

Ako u narednim mjesecima na svakom koraku počnete viđati ovaj model čizama, nemojte se iznenaditi. Naime modni stručnjaci predviđaju da će čizme s punom petom postati jedan od vodećih hitova u nadolazećoj 2020. godini

Godina 2019. bit će zapamćena kao ona u kojoj su se na modnu scenu vratili brojni trendovi. Ako ste bili nostalgični za puf rukavima, retro torbicama, printom tie-dye, debelim rajfovima ili kariranim jaknama od flanela, ova se godina pobrinula da nam omogući epidemiju retro komada u trgovinama, a nedavno smo primijetili da se na modnu scenu vratio i model čizama koji uvijek izaziva podijeljene reakcije.

Riječ je o čizmama s punom petom koje polako, ali sigurno počinju osvajati srca modnih ovisnica. Ovaj je pomalo zaboravljeni trend među prvima oživjela Hedi Slimane u svojoj kolekciji za Celine, čime je pokrenula lavinu koju je teško zaustaviti.

Brojni dizajnerski brendovi, uključujući Calvin Klein, Giuseppe Zanotti, Acne Studios i Yeezy, nastavili su razmišljati u istom smjeru, uključivši u svoje kolekcije ove udobne čizme koje većina ili voli ili mrzi.

Modni stručnjaci predviđaju velik uspjeh čizmama na punu petu te bi vrhunac popularnosti trebale doživjeti 2020.

I dok ih pojedinci ne vole zbog predrasude da puna peta ne izgleda damski, pobornici čizama na punu petu reći će vam da ih obožavaju iz vrlo jednostavnih razloga - udobne su i blagonaklone prema stopalima i kralježnici te vizualno izdužuju nogu, baš poput klasičnih potpetica, no za razliku od njih, u njima bez problema možete izdržati cijeli dan.

Gdje kupiti?