BEAUTY FAVORITI

Ovo su najbolji prirodni šamponi za zdravu i sjajnu kosu

31.08.2020 u 19:16

Bionic
Reading

Ako svojoj kosi želite priuštiti najbolji tretman, nije dovoljno samo redovito posjećivati frizera, već i koristiti prirodne preparate koji neće oštetiti ili iziritirati vaše vlasište. Posebnu pažnju trebali biste posvetiti šamponu koji se nalazi u vašoj kupaonici, a to bi trebali biti oni koji ne sadrže SLS, SLES, parabene i štetne sastojake. Izdvojili smo nekoliko prirodnih šampona koji vas neće razočarati

Svaka žena će se složiti s nam kad kažemo da je teško pronaći šampon koji će ispuniti sve naše kriterije. Na tržištu postoji niz šampona koji se međusobno razlikuju ovisno o dužini kose, tipu kose i sastojcima što često može djelovati zbunjujuće. Jedan od najvažnijih beauty sastojaka zasigurno je natrijev lauret sulfat (SLS), uobičajeni sastojak brojnih proizvoda za njegu kose i kože zahvaljujući kojem dolazi do pjenjenja.

SLS je zaslužan za uklanjanje masnoće i prljavštine s tjemena, no stručnjaci upozoravaju kako ovaj sastojak djeluje preagresivno na vlasište i uništava sebum - prirodno ulje koje u kombinaciji sa znojem štiti kožu od isušivanja i vanjskih stresora.

Upravo se zato sve više ljudi okreće prirodnim kozmetičkim proizvodima lišenih štetnih kemikalija. Odličan izbor za njegu plave kose je Klorane šampon od kamilice ili kolekcija za njegu kose Aveda Cherry Almond koja nudi najbolji prirodni šampon i regenerator.

Odličan prirodni šampon za sjaj kose je Neal’s Yard Remedies revitalizirajući šampon s kalifornijskim maakom, dok je naša preporuka za prirodni šampon za svakodnedno pranje kose Green People Quinoa & Artichoke šampon.

Prije nego što bacite oko na prirodne šampone koje smo za vas izdvojili u nastavku, imajte na umu da ćete nakon prvih nekoliko pranja imati osjećaj da vam je kosa masnija nego prije, no stvar je u tome da se kosa mora naviknuti na tretiranje bez kemikalija i abrazivnih sulfata.

Nakon nekog vremena korištenja prirodnih šampona primijetit ćete i da će doći do smanjenog svrbeža vlasišta. Zato budite strpljivi i pričekajte da čarolija počne djelovati.