elegantan look

Ovo su boje kojima zaljubljenice u modu svaki stajling podižu na višu razinu

03.03.2023 u 17:48

Bionic
Reading

Modne zaljubljenice svjesne su kako za pogođen stajling nisu dovoljni samo trendi komadi, već i pažljivo odabrane boje, među kojima neke služe kao odličan način za jednostavno kreiranje elegantnog looka

Prilikom osmišljavanja uspješnog stajlinga, najveća pozornost uglavnom se pridaje na aktualnost ključnih komada, a odabir boja često ostane u drugom planu. I dok s neutralnim tonovima uistinu ne možete pogriješiti, modni eksperti naglašavaju kako vrijedi obratiti pozornost na određene nijanse jer se upravo u njima krije odličan trik za podizanje svakog outfita.

Naime, stručnjaci ističu kako nijanse poput tamno smeđe ili zagasite ružičaste, boje vanilije ili pijeska te još nekolicine upečatljivih tonova mogu napraviti veliku razliku jer svojom ekskluzivnošću unose dodatan glamur u svaki stajling.

Nijanse smeđe

Nijanse smeđe poput boje čokolade ili pijeska pobrinut će se da stajling u neutralnim tonovima, umjesto pomalo bezličnog, djeluje elegantno i moderno. Mekani džemperi u ovim tonovima posebno su omiljen zimski odabir, dok će blejzeri u smeđim nijansama, namijenjeni nešto toplijim mjesecima, biti komad koji ćete nositi iznova i iznova.

  • +46
Street style izdanja u Kopenhagenu Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Boja vanilije

Kao i tamno smeđa, boja vanilije savršen je odabir za outfite bazirane na neutralnim tonovima. Pogođena je alternativa bijeloj boji koja može izgledati poprilično sterilno i hladno, dok ova nijansa odiše toplinom i unosi dozu chica u svaki stajling.

Zagasito ružičasta

Nedavno završeni tjedni mode u svjetskim prijestolnicama pokazali kako će u narednom periodu vrlo popularni biti komadi s metalnim sjajem. Zlatne i srebrne torbice, bakrene cipele, hlače sa sjajnim metalnim odsjajem i slični komadi bit će garancija trendi looka, a ako niste sigurno s kojom bojom ih kombinirati, svakako pružite priliku zagasito ružičastoj koja s metalnim bojama izgleda - neodoljivo!

Boja kadulje

Dugo godina boju kadulje gledali smo kao prevladavajući trend u uređenju doma, a ova zanimljiva nijansa zelene nezasluženo je malo zastupljena u svijetu mode. Boja kadulje idealan je odabir ako niste veliki ljubitelj žarkih boja, a želite izbjeći već viđene stajlinge u kombinacijama crne, bijele i smeđe. Ovu nijansu obožavat ćete jer u svaki outfit baziran na neutralnim bojama unosi živost i dašak glamura.

Trešnja

Boja trešnje neopisivo dobro izgleda u kombinaciji s kožom. Istina je da s klasičnim crnim kožnim komadima ne možete pogriješiti, no boja trešnje je ta koja garantira upečatljiv i elegantan look. Eksperimentirajte s torbicama, kožnim jaknama i trendi midi suknjama u ovoj boji i kreirajte dojmljiv stajling koji će biti pun pogodak.

  • +39
Street style New York Izvor: Profimedia / Autor: - / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Maslinasto zelena

I dok je boja kadulje zbog svoje suptilnosti primjerenija hladnijem djelu godine, maslinasto zelena nosi se 365 dana u godini! Za razliku od živahnijih nijansi zelene, maslinasta pruža ozbiljniji i elegantniji izgled primjeren svim prigodama.

Boja hrđe

U skladu s trendom nošenja komada metalnog sjaja ide i boja hrđe koja izgleda vrlo efektno u kombinaciji sa svilenim košuljama i suknjama ili u nešto toplijoj varijanti vunenih džempera ili modernih oversized pulovera. Trendseterice je obožavaju nositi uparenu s nijansama vanilije ili klasične bijele jer tvori efektan, a nenametljiv kontrast koji djeluje vrlo chic.

  • +26
Street style izdanja na milanskom Tjednu mode Izvor: Profimedia / Autor: MARCY SWINGLE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA