SAMO 99 KOMADA U PRODAJI

Ovo je torbica koju je dizajnirao Leonardo da Vinci

18.01.2012 u 14:27

Bionic
Reading

Jeste li znali da je Leonardo Da Vinci, osim brojnih nacrta za podmornice, helikoptere i padobran, dizajnirao i – žensku torbicu

Luksuzni talijanski brend modnih dodataka Braccialini odlučio je oživjeti Da Vincijevu torbicu koja bi trebala postati must have modni dodatak imućnih trendseterica.

Torba je nazvana Pretiosa, a u prodaju kreće već ove godine. Povjesničar umjetnosti Alessandro Vessozi, kustos muzeja Ideale u Da Vincijevu rodnom mjestu Vinci Itali, pomogao je u rekonstrukciji nacrta slavnog umjetnika. Nacrt Da Vincijeve torbice otkrio je povjesničar Carlo Pedretti 1978. među stotinama tisuća nacrta slavnog umjetnika, ali tada to nije privuklo veliku pozornost.

'Leonardo je dizajnirao nekoliko modnih dodataka, ali ova je torba jedinstvena. Ona objedinjuje ljepotu i funkcionalnost, i to na vrlo harmoničan način. Pretiosa je spoj moderne tehnologije i estetike', rekao je Vessozi.

Zaštitno lice Pretiose je atraktivna talijanska glumica Maria Grazia Cucinotta, a zasad je napravljeno svega 99 primjeraka te torbe koja će se početi prodavati početkom ožujka.

Cijena još nije određena, a za očekivati je da će biti paprena i kretati se u iznosu od nekoliko tisuća eura.