BOB JE VJEČAN

Ovo je pet najpopularnijih frizura svih vremena i jedna koja pristaje svim oblicima lica i svakoj dobi

25.07.2020 u 22:32

Bionic
Reading

Kosa je oduvijek imala moć da transformira nečiji izgled puno drastičnije nego bilo kakva odjeća. Gledajući unazad svako desetljeće imalo je određenu frizuru koja ga je obilježila, od kratke pixie frizure koju je proslavila Twiggy preko stepenaste lepršave kose Farah Fawcett do stepenaste voluminozne frizure Jennifer Aniston u 'Prijateljima'

U drugoj smo polovici jedne od najčudnijih godina posljednjih desetljeća, a nakon mjeseci izolacije i u novom normalnom u kojem živimo, okrećemo se jednostavnijim i praktičnijim rješenjima i po pitanju kose. Stoga ne čudi što je u ovim prilično čudnim vremenima najpopularnija frizura vječni bob u svim svojim varijacijama.

Frizer slavnih George Northwood, koji je zaslužan i za kosu modne ikone Alexe Chung otkrio je za Telegraph da je oštro rezani bob trenutačno najtraženija frizura.

'Svi sad žele pokazati vrat, valjda smo svi dugo bili s kosom koja je bila izrasla i bez forme, pa većina klijentica dašak slobode pronalazi i u novoj frizuri. Rješavaju se duge kose i biraju oštro rezani bob. Puno me njih traži bob frizuru u visini brade po uzoru na Alexu Chung otprije 10 godina. Ta frizura ima geometrijski oblik koji naglašava jagodice, a zahvaljujući mekanim, nevidljivim slojevima dobije se fina ravnoteža između moćnog običnog boba i laskave stepenaste teksture, koja pristaje svima bez obzira na godine i oblik lica', kaže Northwood.

Također napominje da bez obzira za koju se dužinu odlučili, inspiraciju potražite u klasičnim frizurama te tražite od svog frizera da ih napravi na moderniji način. Najslavnije frizure izdrže ispit vremena, kaže on, samo ih treba prilagoditi vašem licu i stilu.

5 najboljih frizura svih vremena

Mary Quant

View this post on Instagram

#maryquant🌼 getting a haircut from #vidalsassoon

A post shared by Jemima Broadbridge (@jammy_dodgerland) on

Michelle Pfeiffer

Demi Moore

Jennifer Aniston

Halle Berry