DOKAZANO NA LAMBORGHINIJU

Ovo je najgluplji način da se spali motor

27.01.2012 u 11:41

Bionic
Reading

Ferrari i Lamborghini već su stekli reputaciju kao lakozapaljivi automobili, no u ovom slučaju uzrok požara nije nedostatak u izradi, već dobra stara ljudska glupost

Posjetitelji ovogodišnjeg autosalona u Portlandu, koji se održava od 26. do 29. siječnja, ostat će zakinuti za prezentaciju Lamborghini Gallarda jer su organizatori spalili motor jedinom dostupnom primjerku. Kako?

Jednostavno. Sigurnosni propisi brane izlaganje automobila u zatvorenom prostoru ukoliko rezervoar istog sadrži više od četvrtine goriva. Takav automobil, naime, predstavlja opasnost od požara. Iako im je to moglo poslužiti kao savršena isprika za nezaboravnu vožnju u Lamborghiniju, organizatori su se odlučili za jednostavnije i, suvišno je reći, gluplje rješenje.

Pokušali su potrošiti višak goriva turirajući automobil u leru. Mislite da je to glupo? Može i gluplje. Budući da im je ubrzo postalo dosadno, genijalci su odlučili prisiliti motor na maksimalne okretaje tako što su komadom drva blokirali papučicu gasa.

Nesretni 5.2-litreni V10, bez izvora hlađenja, ubrzo je planuo. Nasreću, dežurnim službama nije trebalo puno vremena da reagiraju i protupožarnim aparatima spase ostatak automobila od uništenja.

Ako već morate zapaliti Lamborghini Gallardo, onda to učinite sa stilom