VRIJEDI IH ISPROBATI

Nemojte da vam ovi divni mirisi prođu ispod radara; odlikuju ih čarobne note

22.03.2024 u 13:25

Bionic
Reading

Modni detalji poput cipela, torbice, ali i make upa ili frizure važni su elementi baš svakog dobro osmišljenog looka, a složit će se svi da to vrijedi i za parfeme

Neki parfemi imaju kultni status, milijune obožavateljica i ne silaze s ljestvica popularnosti, poput legendarnog Chanelova Coco Mademoiselle ili Angela (Mugler), no poznate dizajnerske kuće imaju još ne toliko poznatih i popularnih parfema koji zaslužuju da im pružimo priliku i zavolimo ih.

Beauty tim britanskog izdanja Who What Wear prisjetio se nekoliko fantastičnih dizajnerskih mirisa koji zaslužuju da ih isprobamo i uvrstimo u svoju parfemsku kolekciju.

Chanel Paris-Paris

Lagan je, prozračan te vrlo nježan spoj cvjetnih (opojne ruže) i voćnih (limun i mandarina) nota, a osjeti se i začinski ružičasti papar i drvenasti pačuli te mu daju prizvuk nečeg neočekivanog, tako da se ne osjećate kao da nanosite nešto što je viđeno milijun puta prije.

Valentino Donna Born in Roma

Ključne note ovog divnog parfema su, između ostalog, crni ribizl, jasmin i burbon vanilija te ga čine sofisticiranim i bezvremenskim, ali modernim.

Versace Dylan Blue

Parfem s potpisom Versacea očaravajući je spoj voćnih i cvjetnih nota, uključujući jabuku granny smith, no nepravedno je zapostavljen. Njegove divne note crnog ribiza i mošusa daju mu topliji, sočniji miris koji ostavlja dojam, ali nikad nije previše intenzivan ili neugodan.

Guerlain L'Art & La Matière Oud Nude

Ključne note ovog predivnog parfema su, između ostalih, malina, badem, madagaskarska vanilija, sandalovina i ruža. Kremast, sočan i pomalo slatkast, doista je poseban te ostavlja dojam raskoši i luksuza, što pokazuje i njegova visoka cijena.

Gucci Flora Gorgeous Jasmine

Parfem koji se nalazi u ovoj ljupkoj zelenoj bočici ostavlja divan dojam, osobito ako volite neobične note. Sadržava esenciju mandarine, španjolski jasmin i sandalovinu. Svjež i lagan, odlična je opcija za proljeće i ljeto, no bez problema možete ga nositi cijele godine.

Burberry Her

Ključne note su mu jagoda, malina, kupina, crni ribizl, mandarina, limun, ljubičica, jasmin, hrastova mahovina, pačuli, amber, mošus... Ovaj miris bogat bobičastim voćem definitivno je na gurmanskoj strani, ali bazne note hrastove mahovine, mošusa, kašmerana i jantara pomažu ga 'prizemljiti' da ne bi bio previše slatkast. Ovo je doista nepravedno zapostavljen mirisni dragulj s potpisom britanske modne kuće Burberry.

Tom Ford Ébène Fumé

Ovaj prekrasan parfem sadržava ključne note poput tamjana, lista ljubičice, papirusa, ruže, smole i ebanovine te ga je nemoguće ne primijetiti. Zemljane i drvenaste note čine ga neobičnim i posebnim, pa će se svidjeti svima onima koji vole isprobati nešto netipično i drukčije.

Loewe Solo Ella

Kad se spoje, između ostalog, jabuka, kruška, breskva, gorka naranča, cvijet naranče i zeleni čaj, nastaje neodoljiva mirisna simfonija. Inspirirana je večernjim zalaskom sunca, sadrži bogate i očaravajuće note te odiše toplinom.

Guerlain Aqua Allegoria Bergamote Calabria

Bergamot, limunske note i svježi začini na divan način tvore ovaj parfem dajući citrusnu svježinu sa živahnim notama bergamota, naglašenim začinskim kardamomom, ružičastim paprom i đumbirom. Sjajan je za proljeće i ljeto, no ako ga volite, nitko vam neće zamjeriti to što ga koristite cijele godine.

Chanel Chance Eau Fraîche

Divan miris prepun citrusnih nota donosi energiju i podiže raspoloženje zahvaljujući kombinaciji sočnog citrona, nježnog jasmina i tople tikovine. Posjeduje savršenu ravnotežu između svježine i elegancije, što ga čini odličnim za svakodnevno nošenje.