FAVORIT TRENDSETERICA

Ove tenisice stare su 70 godina, a u modu su se vratile u velikom stilu

12.07.2022 u 06:42

Bionic
Reading

Jedne od najpopularnijih 'it' djevojaka današnjice imaju novog favorita u svijetu tenisica, a riječ je o modelu koji je predstavljen svijetu prije 70 godina

Godine 1950. njemački sportski div Adidas kreirao je svoje legendarne tenisice Samba. Slične modelu Gazelle po kalupu, ove tenisice prvenstveno su dizajnirane za igranje dvoranskog nogometa i na zaleđenim površinama, zbog čega ih krasi gumeni potplat za bolje prianjanje.

Nekoliko desetljeća kasnije, u eri 80-ih, tenisice Samba s nogometnih terena uspješno su se preselile na ulice postavši punopravnim članom street style scene.

Najomiljenijim u modnom svijetu do danas su ostale klasične verzije Sambi u crnoj i bijeloj boji te kombinaciji glatke i brušene kože, s poznate tri crte sa strane i gumenim potplatom kao zaštitnim znakom.

Povratak njihovog statusa trendovske obuće već su najavile poznate trendseterice na čelu s američkom it djevojkom Bellom Hadid, podjednako zaslužnom za novu popularnost Adidasovog modela Forum.

  • +3
Slavne trendseterice u Adidasovim tenisicama Samba Izvor: Profimedia / Autor: @JosiahWPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Danas postoje verzije tenisica Samba u sintetičkoj, odnosno veganskoj koži, koja zadržava siluetu originalnog modela, uključujući karakterističnu kapicu u obliku slova T, po kojoj su prepoznatljive, a kada ih nose poznate trendseterice, možemo očekivati da ćemo ih u narednim mjesecima sve češće viđati i na stopalima modnih ovisnica.