TRENDI MODELI

Idealna alternativa: Pet cipela za one koji ne vole pokazivati stopala na ljetnim vrućinama

01.07.2022 u 08:39

Bionic
Reading

Bez obzira na razlog, činjenica je da brojne dame ne vole pokazivati stopala u vrućim mjesecima, no zahvaljujući brojnim brendovima postoji pregršt alternativa otvorenim sandalama, a ovo su neke od njih

Prema istraživanju francuskog IPSOS-a čak 58 posto Francuskinja svoja stopala ne smatra privlačnima, što je jedan od glavnih razloga izbjegavanja nošenja otvorene obuće u ljetnim mjesecima. Postavlja se pitanje kakvu obuću odabrati kada temperature počnu naglo rasti, a da se pritom ne žrtvuje stil.

Zahvaljujući bogatoj ponudi na policama trgovina, danas postoji pregršt idealnih alternativa otvorenoj obući.

Espadrile

S tipičnim poplatom od užeta i kapicom, špagerice kao idealna alternativa tenisicama i sandalama u toplim mjesecima pristaju mnoštvu odjevnih kombinacija, a ove sezone ističu se modeli u prirodnim zemljanim tonovima.

  • +18
Espadrile Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Klompe

Sa zaobljenim vrhom i debelim potplatom, obično izrađenim od drveta, klompe kao vrsta obuće vratile su se na modnu scenu u velikom stilu i ne planiraju samo tako nestati.

  • +20
Klompe Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Slip-on loaferice

Takozvane slip-on loaferice, kao stajliš križanac natikača i klasičnih cipela uspjele su zaintrigirati zamjetan broj ljubiteljica mode, a za popularnost ove siluete obuće brojni vide krivca u talijanskom Gucciju.

Njihovo glavno obilježje je to da sprijeda izgledaju poput običnih loaferica, no na stražnjoj strani u potpunosti su otvorene, poput papuča, pa se vrlo lako nose i kombiniraju s različitim odjevnim komadima.

  • +2
Slip-on loaferice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Platnene tenisice

Ljubitelji tenisica koji ne planiraju odustati od njih ni u ljetnim mjesecima nerijetko se odlučuju za njihove laganije platnene inačice, a da će i ove sezone biti itekako poželjne, u prilog tomu dovoljno govori bogata ponuda na policama trgovina.

  • +15
Platnene tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Pletene sandale

Obuća od pletenih materijala postala je omiljenim odabirom Francuskinja. Budući da su prozračne, stopala se ne preznojavaju, a meka mreža itekako godi koži pa je mogućnost neugodnog urezivanja u kožu ili žuljeva svedena na minimum.