TU IM NIJE MJESTO

Ove stvari odmah morate izbaciti iz kupaonice

08.11.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Neke stvari o životu naučili smo od roditelja i obitelji pa ih samo prenosimo kada postanemo samostalni. Ako su u nekadašnjem domu, primjerice, lijekovi bili u kupaonici, sigurno je tako i kod vas, iako to nije preporučljivo

Koliko god su nas majke i bake vrijednih stvari naučile dok smo odrastali, tako postoje i one koje se trebaju mijenjati. Provjerite držite li iz navike neke od ovih stvari u kupaonici iako im tamo nije mjesto.

Make-up

Svaka žena ima svoju rutinu šminkanja, ali da bi vaš omiljeni ruž ili puder trajao dovoljno dugo, nije preporučljivo držati ih u kupaonici. Temperature zraka koje se mijenjaju od vruće pare ili dok se kupaonica ne grije, mogu utjecati na šminku. Možda bi prikladnije mjesto bilo kutak s ogledalom u spavaćoj sobi.

Lijekovi

Za razliku od šminke, koja će se u najgorem slučaju od vrućih temperatura rastopiti, lijekovi mogu izgubiti djelovanje. Obično na svakom pakiranju stoji do koje temperature se smiju izlagati pa svakako provjerite prije nego što ih pohranite u kupaonici.

Gadgeti

Možda volite puštati glazbu dok se tuširate, grleno pjevate i opuštate se nakon napornog radnog dana, ali gadgeti su jako osjetljivi i vlaga u kupaonici im može ozbiljno naštetiti.

Rezervne britvice

Ako nisu dobro zatvorene u plastičnoj vrećici, vlaga koja se svaki put 'hvata' za oštricu može ih otupjeti. O tome najčešće uopće ne razmišljamo, ali iz istog razloga bilo bi dobro obrisati britvicu odmah nakon korištenja.

Nakit

Komadi omiljenog nakita brže će oksidirati zbog vlage pa ih svakako uklonite iz kupaonice i spremite u kutiju, na neko mjesto gdje nema većih promjena u temperaturi ili vlage.

Ručnici

Kako je kupaonica mjesto gdje će se, nažalost, najčešće napraviti plijesan i gljivice, nije preporučljivo da tamo držite bilo kakvu odjeću pa čak ni ručnike. Dok stoje složeni i postaju vlažni od pare, veća je mogućnost da se u njima stvaraju plijesan i gljivice, posebno ako slučajno nisu dobro isprani od praška i omekšivača.

Lak za nokte

Da biste omiljenom laku za nokte produljili vijek trajanja, najbolje ga je držati u hladnjaku pa stoga kupaonica nikako nije mjesto za njega, bez obzira na to što je ponekad jako praktično.