osvježeni look

Ove jeftine tenisice svi žele, a zbog jednog detalja bit će vrući hit i iduće godine

15.12.2023 u 15:03

Bionic
Reading

Adidas Samba tenisice dominirale su svijetom mode 2023. godine. A također će biti vrući trend i u godini ispred nas, i to zahvaljujući iznenađujućem detalju

Kao i većina streetwear tenisica, Adidas Samba tenisice iza sebe imaju povijest klasične sportske obuće. Prije nego li su modne zaljubljenice, trendseterice i diktatorice trendova počele nositi tenisice u uredu, na večerama ili u sklopu street style kombinacija, Samba tenisice su bile na domaćem terenu, i to onom nogometnom.

Tenisica sa svijetlosmeđim gumenim potplatom bila je namijenjena za optimalno prianjanje i stoga je prvenstveno dizajnirana za igru ​​na tvrdim i zaleđenim površinama zimi. Ovaj model prvi put je predstavljen na Svjetskom prvenstvu 1950. u Brazilu – zbog čega su i, prigodno, dobile ime 'Samba'.

Adidasove Samba teniscie bit će u trendu 2024. godine

Krajem 2023. Samba tenisice, koje su posljednjih nekoliko mjeseci postale apsolutni modni favorit te ih nose najveće zvijezde, uključujući i one holivudske, sada se ponovno predstavlja kao jedan od najpoželjnijih komada u garderobi.

U suradnji s Walesom Bonnerom, britanskom markom koju je osnovala modna dizajnerica Grace Wales Bonner), 'Adidasovo sportsko naslijeđe reinterpretirano je kroz izbor sofisticiranih i elegantnih arhivskih izgleda', kako je navedeno u službeno priopćenju.

Osim odjevnih komada retro izgleda od najlona u boji pijeska ili mahagonij smeđe boje (naravno s kultne tri pruge i u uniseks veličinama), u kolekciji se nalaze i četiri verzije Samba tenisica.

Dva stila mnogima omiljenih sambica imaju gornji dio izrađen od sintetičke poni dlake, a jedan model ima detalje od antilopa. Shema boja savršeno pristaje uz klasične jesenske i zimske tonove, a nesumnjivo će biti snažno prisutne na modnoj sceni i u proljeće 2024.

Svi modeli Samba tenisica u ovoj kolekciji imaju poseban detalj: preklopni jezik s kontrastnim šavovima. Jako podsjećaju na tipične kopačke, pa se savršeno uklapaju u trend nogometnih cipela za kojim su se trendseterice pomamile već neko vrijeme. A taj izgled nesumnjivo će biti iznimno popularan i 2024. godine uoči nadolazeće uzbudljive sportske godine - uz Ljetne olimpijske igre tu je i Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj.

Istaknuti preklopljeni jezik posebno dolazi do izražaja u kombinaciji midi suknjama, haljinama ili skraćenim hlačama, no odlično idu i uz hlače širokih nogavica kada ispod ruba hlača viri jezik. Stoga ne iznenađuje da brojne modne trendseterice već nose ove tenisice nastale suradniom Adidasa i Wales Bonnera.

A sobito popularan čini se model u srebrnoj boji i onaj sa životinjskim uzorkom jer predstavljaju privlačan dodatak minimalističkom zimskom looku, ali se također mogu izvrsno i jednostavno kombinirati s proljetnim stajlinzima o kojima već maštamo.