INSPIRACIJA S INSTAGRAMA

Ove fotografije potvrđuju da su knjige najljepši oblik dekora u svakom domu

30.01.2020 u 09:53

Bionic
Reading

Najsitiniji dekorativni predmeti u domu poput knjiga strateški poslaganih na police učinit će da veliku promjenu u cjelokupnom izgledu životnog prostora

Posložene okomito ili vodoravno, sortirane po boji ili abecedi, svestranost knjiga u životnom prostoru je neizmjerna.

Dekor koji uključuje knjige izvrstan je jer se prilagođava svima. Prema riječima dizajnera interijera, svatko može pronaći knjigu koju će obožavati i zatim joj naći prikladno mjesto u domu, na isti način kao što može stvoriti zbirku knjiga u prostoru bez obzira o kakvoj je količini riječ. Upravo su knjige, prema riječima stručnjaka u svijetu interijera, najlakši odgovor za sva pitanja vezana uz dekoriranje doma.

Navedeno, uredništvo popularne stranice za interijere MyDomaine pokušalo je potkrijepiti najboljim primjerima implementiranja knjiga u prostor koji se mogu pronaći na Instagramu.

Klasičan prikaz knjiga u prostoru

Ovaj interijer bogat teksturama ističe dekor knjiga u svojoj najklasičnijoj formi – zidnim polcama obloženim s knjigama. Ostatak prostorije je relativno neutralan, što knjigama daje priliku da povećaju njezinu živost, a budući da su organizirane na način da nisu sortirane po bojama, automatski privlače pažnju u prostoru.

Pažljivo osmišljena kolekcija na policama

Ova polica nudi pogled na savršeno kuriranu kolekciju biljaka, svijeća i knjiga. U ovom slučaju knjige nemaju glavnu ulogu, već podržavajuću uz bezbroj drugih komada koje vlasnik posjeduje.

Rješenje za male prostore

Posjedujete bezbroj knjiga no ne i dovoljno prostora za njihovu pohranu? Ova polica predstavlja izvrsno rješenje navedenom problemu. Umjesto kupovine goleme police na kojoj ćete izložiti svoju veliku zbirku knjiga, odlučite se za male police poput ovih pokretnih kolica koje će se potpuno prilagoditi malim prostorima.

Naslagane knjige u prostoru

Postoje neke knjige koje ćete uvijek iznova čitati, a neke kojih ćete se tek povremeno sjetiti. I dok ćete do prve skupine knjiga poželjeti doči s lakoćom, s drugom skupinom se možete kreativno poigrati. Pronađite nekoliko knjiga, složite ih jedne na drugu i gurnite ih pod biljku, vazu ili neki drugi ukrasni predmet. One će nadopuniti vaš dekor bez zauzimanja mjesta na postojećim policama s knjigama.

Antikni namještaj

Ništa ne odaje dojam prave kućne knjižnice od starinske police za knjige, osobito onih stvorenih od drva i pričvršćenih za radni stol. Ako volite vintage predmete u prostoru i dobru knjigu, razmislite o nabavljanju antikne police za knjige koju ćete ponosno istaknuti u prostoru.

Knjige u istoj nijansi poslagane u prostoru

Stranice prije korica

Kreativni nered na policama

Promišljena paleta boja

Jednostavno i čisto

Dinamično poslagane knjige u prostoru

Ljubitelji maksimalizma u interijerima posebno će cijeniti ovaj primjer dinamičnog kutka u prostoriji koji čine bogate boje, metalne vaze, upečaljive biljke i hrpe poslaganih knjiga.

Polica za knjige u boemskom duhu

Zanimljiv raspored na policama

Jedna polica za sve knjige