ODUZIMAJU DAH

Ove fotke iz Italije ostavit će vas bez riječi

09.07.2014 u 13:26

  • +14

Najfascinantnija mjesta u Italiji

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Zaljubljenici u putovanja teško da mogu odoljeti i preskočiti posjet Italiji. I dok se neki vraćaju svake godine ponovno otkrivajući njezine čari, oni koji je prvi put posjete doslovce ostaju bez daha

Teško da netko nije čuo za čuvene talijanske gradove poput Rima, modne meke Milana, Pise, romantičnih Verone i Venecije ili pak Napulja, Torina, ili Firence u slikovitoj Toskani. Svojom ljepotom i bajkovitošću Italija svake godine privlače nevjerojatno mnogo turista, a neki njezini krajolici izgledaju poput razglednice.

Smještena na samom jugu Europe, u Italiji su razvijeni svi oblici turizma, od primorskog pa do planinskog, a premda su najposjećeniji gradovi s brojnim povijesnim spomenicima, Venecija Rim, Napulj, Trst, Milano i Torino, Italija krije i neke malo manje poznate ljepote. Teško da itko može odoljeti čarima Italije koja nudi za svakoga ponešto – od predivnih krajolika, brojnih povijesnih spomenika, umjetničkih djela ili pak sjajne i autentične nacionalne kuhinje. Stoga, nije ni čudo da joj se mnogi koji su je jednom posjetili uvijek i vraćaju.

Galerija najfascinantnijih mjesta u Italiji odvest će vas u taj svijet i natjerati da poželite odmah spakirati torbu i krenuti na put. Pogledajte galeriju i zavirite u čarobna mjesta ovog omiljenog turističkog odredišta.