modna opsesija

Ove elegantne i udobne retro cipele uskoro ćemo gledati na svakom koraku

23.09.2023 u 18:07

Bionic
Reading

T-bar cipele služile su za ples 20-ih i 30-ih godina prošlog milenija, a sada se vraćaju u neodoljivo modernim izdanjima

Ako je suditi prema trendovima obuće koji će vladati nadolazeće sezone, jesen i zima neće biti nimalo dosadni! Uz modele kao što su tabi (s prorezom između prstiju) i peep toe, modne zaljubljenice imat će raskošan odabir između ekstravagantnih modernih dizajna i nostalgičnog glamura iz sredine prošlog stoljeća.

No ni tu nije kraj, jer narednu sezonu obilježit će i gotovo zaboravljen model s vrhuncem slave u dalekim 1920-im godinama: T-bar cipele!

Njihovo ime korijene vuče iz T-trake spojene na gležnju, a dizajn je prilagođen plesu. Naime riječ je o jednim od najstarijih plesnih cipela, neizostavnom modelu 20-ih i 30-ih godina.

S vremenom su ove tradicionalne cipele evoluirale u mnoge ženstvene modele s visokim petama, a sam vrhunac doživjele su u kolekcijama luksuznih brendova za sezonu jesen-zima 2023.-2024.

S oštrim, četvrtastim ili zaobljenim vrhom, T-bar cipele pojavile su se na modnim pistama još u jesen 2022., u Coachu i Chanelu, dok su se prošlog proljeća Paul & Joe odlučili za bijelu verziju s blok petom i nju smo sljedećih mjeseci viđali u street style kombinacijama tijekom tjedana mode.

Oživjela ih je i Celine u verziji s kitten petom i oštrijim vrhom, Etro ih donosi u izdanju s platformom dok je Versace otišao korak dalje i dizajnirao model s visokim vezicama, a on bi mogao postati prava opsesija zaljubljenica u modu.

Već sada je jasno da je riječ o novom modnom hitu čija će popularnost samo rasti, a tome u prilog ide i činjenica da smo na nedavno održanom Wimbledonu mogli vidjeti niz zvijezda koje su ovaj trend odlučile nositi u klasičnom preppy stilu.