MUST HAVE MODEL

Ove čizme postale su nova modna opsesija poznatih Hrvatica

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 23.11.2020 16:30
  • Objavljeno 23.11.2020 u 16:30
Izabela Andrijanić, Ljupka Gojić Mikić i Helena Matić

Izabela Andrijanić, Ljupka Gojić Mikić i Helena Matić

Izvor: Društvene mreže / Autor: Neven Bučević

Nakon što su ih u svoje aktualne kolekcije uvrstili vodeći dizajnerski brendovi, trendu gumenih čizmi nije dugo trebalo da ove sezone zaživi u punom smislu. Iako su donedavno predstavljali obuću namijenjenu kišnim danima i radovima oko kuće, zaljubljenice u modu dokazuju da su ove jeseni must-have model u kombinaciji sa ženstvenim i sofisticiranim odjevnim komadima, a ne mogu im odoljeti ni brojne poznate Hrvatice

Da će profinjene inačice gumenih čizmi uz bok combat modelima uvjerljivo vladati novom modnom sezonom, svojim aktualnim kolekcijama dali su naslutiti brendovi poput danskoga Gannija, talijanske modne kuće Versace i Bottega Veneta na čelu s proslavljenim britanskim dizajnerom, Danielom Leejem.

Versace, Ganni, Bottega Veneta FW20

Versace, Ganni, Bottega Veneta FW20

Izvor: Profimedia / Autor: AVALON.RED / AVALON EDITORIAL / CYNTHIA ANDERSON / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Ovaj 34- godišnji dizajner, koji posljednjih sezona uživa veliku popularnost u ulozi kreativnog direktora brenda Bottega Veneta, ove je sezone lansirao takozvani model Puddle u širokoj paleti boja koje reinterpretiraju klasičnu siluetu čizmi za kišu i predstavljaju novi hit model ove talijanske kuće.

Čizmama Puddle u svijetu poznatih Hrvatica nije odoljela bivša manekenka i poduzetnica, Ljupka Gojić Mikić, odlučivši se za inačicu u boji limete, a spomenuti model u prodaji se nalazi po cijeni od oko 3700 kuna.

Da će gumene čizme izvrsno pristajati kombinacijama u znaku ženstvenih komada, poput Ljupke, ovih su dana dokazale novopečena mama Izabela Andrijanić i Helena Matić, djevojka dinamovca Dominika Livakovića.

Poput svjetskih fashionistica, Izabela i Helena ovu su sezonu odlučile koračati u gumenim čizmama do koljena koje su ujedno i najpopularnije. Sa nazubljenim potplatom za sprječavanje klizanja i profinjenog dizajna kojim odskaču od klasičnih modela, aktualni modeli gumenih čizmi, poput onih za kakve su se odlučile bolje polovice naših nogometaša predstavljaju nastavak višesezonske vladavine gumenih čizmi.

Njihova velika popularnost najviše se može zahvaliti britanskim ikonama stila poput Kate Moss i Alexe Chung koje su u njima redovito paradirale na kišnim glazbenim festivalima.

  • +4
  • +1

Combat čizme na gradskim ulicama

Izvor: Profimedia / Autor: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia