MOĆNE SAVEZNICE

Ove bogate hranjive kreme spasit će vam kožu u narednim mjesecima

28.10.2023 u 07:53

Bionic
Reading

Tijekom hladnijih mjeseci koža je dodatno izložena isušivanju jer dosta vremena provodimo u grijanim zatvorenim prostorima

Rezultat je suha i zategnuta koža, a u nekim slučajevima dolazi i do crvenila i neugodnog perutanja. No mnogi se susreću s ovom pojavom ne samo tijekom jeseni i zime, a ona se može iskorijeniti brižljivom njegom i proizvodima koji daju odlične rezultate.

Dermatolozi stoga preporučuju preparate s moćnim ceramidima, molekulama lipida koje se nalaze u rožnatom sloju kože, a zaslužne su za očuvanje zaštitne barijere koja sprječava gubitak vode i pomaže joj ostati vlažna. Jedan su od omiljenih sastojaka hidratantnih proizvoda jer stvaraju prirodni zaštitni sloj kože, a od vitalnog su značenja za zadržavanje vlage u njoj.

Ekstremno niske temperature te izloženost vrućoj vodi i suhoći zraka mogu iscrpiti ceramide pohranjene u koži, zbog čega je ključno uvesti proizvode s njima kako bi se zadržala vlaga i obnovila njena barijera. Osim toga, ceramidi su ključni sastojak na koji treba obratiti pozornost pri liječenju stanja kože poput ekcema ili hidratacije nakon laserskog tretmana.

Ceramidi su posebno važni za održavanje dugotrajne hidratacije i jačanje površine kože protiv stresnih faktora iz okoliša. Stoga pri izboru proizvoda pripazite na ceramide NP, AP, EOP, NG, NP, NS, kao i na fitosfingozin i sfingozin.

Oni se nalaze u visokim koncentracijama unutar staničnih membrana i drže stanice kože zajedno u gornjem sloju kože, tvoreći zaštitni sloj koji zadržava vlagu. Zbog toga su proizvodi za jačanje barijere vrlo popularni i traženi.

Tragate li ovih dana za savršenom jesenskom kremom? Možda će vam pomoći i beauty vodič za blistav ten tijekom hladnijeg dijela godine.

Evo kojih 10 vrhunskih proizvoda daju odlične rezultate za one koji muku muče sa suhom kožom:

Biotherm Cera Repair Barrier Cream

Ova Biothermova krema pruža inovativan zaštitni štit koji štiti kožu od utjecaja okoline i preranog starenja. Lagana krema jača bitnu zaštitnu barijeru kože i tako sprječava gubitak vlage, prve bore i linije.

Glow Recipe Avocado Ceramide Recovery Serum

Snažna mješavina pet ceramida snažno oponaša barijeru kože kako bi održala razinu vlažnosti i spriječila gubitak vode, a drugi umirujući sastojci, poput avokada, rižinog mlijeka i alantoina, igraju važnu (i hidratantnu) pomoćnu ulogu. Osim toga, protuupalni niacinamid i kurkuma pomažu ujednačiti ton kože.

Dermalogica Stabilizing Repair Cream

Formula kremastog balzama koja sadrži iznimno umirujuće aktivne sastojke smiruje te pomaže u obnovi, jačanju i izgradnji zaštitne barijere kože. Iznimno umirujući sastojci djeluju trenutno, a dugoročno jačaju otpornost kože jer pomažu u proizvodnji prirodnih ceramida.

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Moisturizer

Drunk Elephant Lala Retro je bogata krema koja djeluje kao ostvarenje snova za svaku vlasnicu umorne i suhe kože. Ovaj proizvod pruža obnavljajuću potporu jačajući njenu barijeru i štiteći je od štetnih utjecaja iz okoline.

La Roche-Posay Cicaplast Balm B5

Ovaj čudotvorni proizvod poznatog ljekarničkog brenda La Roche-Posay čini čuda za nadraženu i suhu kožu sklonu crvenilu. Ovu učinkovitu kremu može koristiti cijela obitelj, uključujući bebe.

Dr. Jart + Ceramidin Cream

Ova krema sadržava kompleks pet vrsta ceramida, hijaluronsku kiselinu i prirodne ekstrakte, pomoću kojih štiti kožu od svrbeža, crvenila i suhoće te omekšava njezinu suhu i grubu teksturu. Namijenjena zategnutoj suhoj koži, krema djeluje duboko u dermalnom sloju kako bi pružila intenzivnu hidrataciju, istodobno jačajući i štiteći.

The Inkey List Ceramide Hydrating Night Treatment

Ovaj nevjerojatan proizvod daju optimalnu količinu hidratacije koži lica te ono izgleda vidno svježije i blistavije. Ceramide Night Treatment savršen je za dehidriranu kožu koja izgleda bez sjaja i umorno te joj daje njegovan izgled.

Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum

Noćni serum za lice u kapsulama Elizabeth Arden pobrinut će se za ljepotu vaše kože i to dok spavate. Zagladit će bore, učvrstiti konture lica i ujednačiti ten. Kad se probudite, koža će biti svježa i odmorna.

Sunday Riley Ice Ceramide Moisturizing Cream

Ova bogata krema jača prirodnu barijeru protiv štetnih utjecaja iz okoline, a rezultat je njegovana i meka koža. Preporučuje se osobama s normalnom, suhom i mješovitom kožom. Ovaj odličan proizvod zaglađuje sitne bore, a pomaže i kod gubitka čvrstoće i elastičnosti te ujednačava ten.

Cerave AM Facial Moisturising Lotion

Ova učinkovita krema obogaćena ceramidima pomaže koži prilikom zadržavanja vlage te obnavlja njezinu zaštitnu barijeru. Osim toga, osigurava cjelodnevnu hidrataciju te daje ugodan osjećaj mekoće i svježine na licu.