genijalan video

Ovako se izgled Ikeinog dnevnog boravka mijenjao kroz desetljeća

08.10.2021 u 15:19

Bionic
Reading

Kako bi se sačuvala sjećanja o načinima na koje je švedski lanac trgovina namještajem utjecao na izgled dnevnog boravka tijekom posljednjih sedamdeset godina, stvoren je video koji ne ostavlja ravnodušnim nijednog ljubitelja dekora i dizajna interijera

Osnivači britanske stranice HouseholdQuotes pregledali su više od 19 tisuća stranica Ikeinih kataloga kako bi istaknuli 70- godišnju evoluciju dnevnog boravka. Navedeno je rezultiralo stvaranjem videa u trajanju od 90 sekundi koji pokazuje kako su se trendovi uređenja dnevnoga boravka mijenjali od 50-ih godina prošlog stoljeća pa sve do danas.

Izvor: Društvene mreže / Autor: HouseholdQuotes

Ovaj video osim povijesne pozadine Ikeina nasljeđa tijekom svakoga desetljeća također pokazuje kako su se cijene, trendovi i dizajn mijenjali s godinama.

Ikeina verzija dnevnog boravka danas je puno pristupačnije nego što je ikada bila, a iako trendovi dolaze i odlaze, švedski lanac trgovina namještaja oduvijek je uspijevao spojiti pristupačne cijene i bezvremenski dizajn koji se uklapa u svaki životni prostor.

Iako je tiskano izdanje Ikeinog kataloga postalo stvar prošlosti, njegov kultni status i dalje živi.

ZA LJEPŠI DOM

Ovi Ikeini komadi izgledaju poput dizajnerskih, a ne koštaju više od sto kuna

Pogledaj galeriju