RECEPTI ZA PET

Ovako pripremljenom povrću nitko ne može odoljeti

13.03.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Mnogi ljudi ne vole povrće bez obzira na to što znaju koliko je zdravo i važno u prehrani, ali ima načina da postane ukusno i primamljivo uz malo truda

Prženo povrće

Niste li ljubitelj povrća, možda trebate probati s prženom varijantom, savjetuje Huffington Post. Sve što je prženo ili pohano uvijek je ukusnije, a ponekad je bolje pojesti ikakvo nego nikakvo povrće. Da biste izbjegli višak ulja i masnoća od prženja, pecite u pećnici.

Bundevu i meso zasladite javorovim sirupom
Meso s bundevom

Brzo jelo koje je posebno ukusno ako dodate malo javorovog sirupa. Komadiće svinjetine i bundeve pecite u pećnici na 210 Celzijevih stupnjeva. Sirup će dati fini slatkasti okus i nećete imati osjećaj da jedete povrće, a jelo je brzo gotovo.

Krumpir s češnjakom

Pire krumpir s češnjakom bit će puno ukusniji od klasičnog, a ne trebate se puno više mučiti. Dovoljno je zajedno s krumpirom kuhati nekoliko komada očišćenog češnjaka i zatim ga pripremiti na uobičajeni način s mlijekom i maslacem. Na kraju pire pospite svježim peršinom.

Začinjena riža

Kao prilog, riža kuhana u slanoj vodi poprilično je bezlična. Lako je možete pretvoriti čak i u glavno jelo ako je popržite na malo maslaca i češnjaka ili luka te dodate omiljene začine poput lovorovog lista. To će sasvim izmijeniti tradicionalni okus riže, a ako želite više povrća, probajte kombinaciju s tikvicama ili porilukom.

Slanina s kukuruzom

Još jedan brzi recept koji je jako ukusan. Kukuruz sa začinima, malo svježe paprike i narezane slanine prepržite na maslinovom ulju i začas imate ukusno jelo. Ne volite li slaninu, slobodno je izbacite iz recepta.

Grašak sa sirom

Slavni kuhar Jamie Oliver kaže da nemate sreće ako vaša djeca ne žele jesti grašak pripremljen čak ni na ovaj način jer nema boljeg. Nakon što ste skuhali grašak, sačuvajte malo vode, a ostalo ocijedite. Vratite u lonac, dodajte malo maslaca i popržite te velikodušno posipajte naribanim parmezanom. Kada se parmezan rastopi, grašak je gotov, a uz sol možete dodati i malo bijelog papra.

Mlade mrkvice u medu i naranči

Brzinski recept zbog kojeg će mlade mrkvice postati još slađe. Iscijedite dvije naranče, a mrkvice posložite u tavicu. Prelijte ih sokom, stavite dvije žlice meda i maslaca te malo poparite. Kuhajte dok tekućina ne ispari, a mrkvice ne omekšaju.