NA KRUNIDBI KRALJA

Ovako je Kate Middleton odala počast čuvenim damama s britanskog dvora

06.05.2023 u 16:55

Bionic
Reading

Na povijesnoj krunidbi kralja Charlesa III, princeza od Walesa s nakitom je i ovoga puta odala počast čuvenim damama s britanskog dvora - kraljici Elizabeti i princezi Diani

Svečano izdanje za ceremoniju krunidbe, 41- godišnja princeza očekivano je obogatila skupocjenim nakitom, no ne i bilo kakvim komadima.

Umjesto tijare odlučila se za srebrni ukras, koji je kreirao Jess Collet x Alexander McQueen, a sastojao se od svjetlucavih srebrnih poluga, kristala i lišća sa srebrnim nitima.

Njezin odabir činila je i ogrlica pokojnog monarha Georgea VI, uz biserne naušnice Južnog mora koje su dio kolekcije nakita njezine svekrve - britanske princeze Diane.

  • +7
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Parsons Media / Eyevine / Profimedia

Svjetlucava, Festoon ogrlica Georgea VI. sadrži tri niza dijamanata, a stvorena je 1950. godine po narudžbi kralja za njegovu najstariju kćer, tadašnju princezu Elizabetu.

Za života i rekordne vladavine na britanskom dvoru, nosila ju je u brojnim svečanim prilikama.

Od njezine smrti u rujnu 2022. godine, Kate Middleton u brojnim joj je prigodama odala počast nakitom.

Tako je, primjerice, na njezinom pogrebu nosila Bahrein Pearl Drop naušnice s bisernom ogrlicom u četiri niza, iz njezine impresivne osobne kolekcije nakita.

‘Biseri su jedan od rijetkih komada nakita koje možete nositi u žalosti i neraskidivo su povezani s kraljicom Elizabetom i njezinom osobnom kolekcijom nakita’, svojedobno je izjavila Bethan Holt, autorica knjige ‘Kraljica: 70 godina veličanstvenog stila’.

Skupocjene komade iz kutije nakita kraljice Elizabete Kate je nosila i za druge velike prigode. Za svoje kraljevsko vjenčanje s princom Williamom 2011. godine, odabrala je Elizabetinu Cartier Halo tijaru. Tijekom godina posudila joj je gotovo svaki komad nakita iz kolekcije - od broša s javorovim lišćem do narukvice koju je za zaruke dobila na poklon od princa Philipa.