CRO A PORTER

Ovako izgleda pravi muškarac budućnosti

21.03.2012 u 22:35

Bionic
Reading

Prva večer Cro A Portera u Laubi donijela je kolekcija pet dizajnera - XD Xenia Designa, Jelene Aleksić, Dioralopa, Madame Demode i Tamare Bombardelli te Tomislava Bahorića. Djevojke iz Dioralopa oduševile su publiku idejom suknji za muškarce, a svidjela im se i 'plava priča' Tomislava Bahorića

XD Xenia Design predstavila je kolekciju inspiriranu šezdesetim godinama, a za Kseniju Vrbanić revija je bila posebna jer je ta poznata dizajnerica proslavila pedeset godina. U tu čast po nekoliko su komada nosile manekenke 'starog kova' poput Tihane Harapin Zalepugin. Uz čarapice jarkih boja poput ružičaste, zelene ili klasične plave, Ksenija je uz retro printove i asimetrične krojeve predstavila elegantnu i ženstvenu kolekciju u kojoj bi baš svatko pronašao idealan komad odjeće za sebe. Ksenija je rekla kako je ovo kolekcija za pamćenje te specijalno, limitirano izdanje. Uz hlače do gležnjeva, uskih krojeva i slojevite gornje dijelove, reviju je zaokružila ženstvenom dugom crnom haljinom i jarko ružičastim bolerom s uzorkom ruža.

Jelena Aleksić predstavila je muško-žensku kolekciju kojom su dominirale nijanse zelene i plave boje. Kratke ženske hlačice spajala je s topićima ili pretvarala u kombinezone, a svaki je komad naglašen s puno nabora i faldica. Jednako je bilo s odjećom za muškarce, ali su gornji dijelovi bili širih krojeva i V-izreza.

Andreja Bistričić i Maja Merlić koje zajedno stvaraju pod imenom Dioralop na Cro A Porteru su predstavile mušku kolekciju. Ako se njih pita, pravi muškarci nose suknje i produžene tunike koje izgledaju poput haljina. Uz crne suknje i tunike, djevojke su pokazale svoju verziju jakni, kaputa i sakoa čiji su rukavi primjerice izrađeni od uzoraka boja sličnih tunikama i suknjama. Za Cro A Porter rekle su kako su radile s nekim neobičnim materijalima poput onih za ronilačka odijela, a printove u kojima se stapaju razne boje od ljubičaste do bijele kombinirale su s crnom od koje Andreja Bistričić nikada ne misli odustati.

Madame Demode i Tamara Bombardelli jedine su koristile nešto cvjetnog uzorka koji je hit ove sezone, a njihov je izbor boja bio puno pastelniji nego kod ostalih dizajnera. Manekenke su nosile borosane na nogama i velike raščupane punđe od nakovrčane kose. Osim cvjetnih uzoraka, nježnije plave, bež i bijele, bilo je tu i nešto crne boje u igri isprepletenih kockica materijala koje na kraju tvore odabrani komad. Sve su to upakirale sa zatvaračima na leđima u kontrastnoj boji, velikim torbama i tregerima te mrežastim detaljima poput dugog prsluka.

Tomislav Bahorić očito se slaže s idejom djevojaka iz Dioralopa, jer su i neki njegovi modeli imali suknje preko hlača ili dulje uske tunike. On je sve komade prezentirao u plavoj boji, a na veselje ženske publike, manekeni su pokazivali svoja tijela u proznim majicama ili moderniziranim kombinezonima s kopčom na jedno rame. Uz Andreju Bistričić i Maju Merlić, Tomislav Bahorić dobio je najveći pljesak publike.