SOČNE BOBICE

Ovako ćete očistiti šipak u tren oka

19.10.2015 u 13:30

Bionic
Reading

Šipak je zdravo voće sa specifičnim okusom, ali mnogi odustanu od njega jer im je teško čistiti ga

Velik ljubitelj kuhanja i pripreme hrane na svom kanalu YourProduceGuy na Youtubeu ima puno korisnih savjeta koji štede vrijeme. Jedan od njegovih odličnih trikova svakako je onaj za čišćenje šipka. Isprobajte ga i uvijek ćete imati punu zdjelicu ukusnih i sočnih bobica.

Pripremite dasku za rezanje, zdjelu i oštar nož. Nakon što odrežete strane šipka na kojima se nalaze peteljke zarežite koru kao da režete jabuku na kriške. Razdijelite šipak na kriške i očistite ga u zdjeli. Ne morate maknuti otpatke jer za to postoji odličan trik - vodom napunite zdjelu u kojoj se nalaze šipak i kora. Bobice će ostati na dnu, a ostalo će isplivati pa samo pokupite rukom. Na kraju procijedite šipak da biste se riješili i vode.


Još je nekoliko načina čišćenja šipka. Tako ga primjerice možete prerezati na pola pa prstima malo izvinuti prema van i zatim uzeti običnu žlicu pa tuckati dok bobice ne ispadnu

Sezona šipka počinje u rujnu i traje sve do siječnja. Razna istraživanja do sada su pokazala da on ima pravo bogatstvo antioksidanata, a povećana konzumacija štiti kardiovaskularni sustav, utječe na usporavanje artritisa te dobro djeluje na prostatu, krvni tlak, Alzheimerovu bolest, plodnost i starenje općenito. I sok od šipka ima mnoge blagodati za naš organizam. Neke su studije pokazale da pomaže u borbi protiv anemije, raka prostate, bolesti srca te smanjuje razinu LDL (lošeg) kolesterola.