U DUHU 90-IH

Ovaj prepoznatljiv uzorak postao je simbol moći, a ove jeseni najpoželjniji je na hlačama

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 29.09.2021 14:28
  • Objavljeno 29.09.2021 u 14:28
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / AKM Images / Backgrid USA / TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Nije nikakva novost da na modnoj sceni i s nekoliko desetljeća razmaka pojedini trendovi nanovo uspjevaju postati relevantnima, a najbolji primjer tomu su hlače ili odijela s pinstripes uzorkom

Ovaj trend još jedan je pokazatelj jačine koju na modnoj sceni trenutno ima stil odijevanja u duhu 90-ih. Pinstripes uzorak na odijelima postao je zaštitni znak yuppie pokreta 90-ih sa sjedištem na Wall Streetu, a u davnoj povijesti, postao je popularan među bankarima nakon povijesno-geografskog skoka u gangstersko doba u SAD-u.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ovaj prepoznatljiv uzorak oduvijek je povezivan s poitikom i novcem, a u žensku modu ušuljao se onoga trenutka kada su žene zasjele na rukovodeće pozicije i funkcije s visokom odgovornošću.

Melania Trump, Julia Roberts, Jessica Alba ili kraljica crvenog tepiha Zendaya samo su neke od uspješnih, slavnih žena i poduzetnica koje su doprinijele učvršćivanju simboličkog odnosa pinstripes uzorka s moći i biznisom.

Ove jeseni pinstripe uzorak u potpunosti je zavladao popularnim, uredskim modelima hlača te slovi za jedan od velikih trendova sezone.

  • +3

Prugaste hlače

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

U formi odijela, pinstripe uzorak u svojim kolekcijama predstavili su dizajnerski brendovi poput talijanske Prade, Etra i Alberte Ferretti, a kao što je slučaj s većinom trendova viđenih na modnim pistala u svjetskim metropolama i ovaj je dobio svoju high street verziju.

Etro FW21

Etro FW21

Izvor: Profimedia / Autor: www.fashionpps.com / Avalon / Avalon / Profimedia

Prada FW21

Prada FW21

Izvor: Profimedia / Autor: Showbit.com / ShowBit / Profimedia