UDOBNOST KAO IMPERATIV

Ovaj je modni trend doslovno svugdje oko nas i baš zato je trenutno najisplativija investicija

14.12.2020 u 14:26

Bionic
Reading

Svjedoci smo pomame koja vlada za trenirkama. Nitko se više i ne trudi kupovati haljine ili odijela kad velik dio građana još uvijek radi iz svojih domova, a i brojna događanja su otkazana pa nema previše smisla dotjerivati se kao za modnu pistu. Mnoge žene radije nose udobne i tople trenirke koje uz malo truda itekako mogu izgledati cool

Zahvaljujući kućnoj izolaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, potražnja za udobnim odjevnim komadima i obućom nikada nije bila veća, a sudeći po profilima slavnih dama i jednih od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice na Instagramu, trenirke su posljednjih mjeseci postale modni odabir broj jedan.

Potvrđuju to i statističke brojke high street trgovina. Izraženu potrebu za udobnom odjećom, s naglaskom na odgovarajućim trenirkama, prepoznao je i Asos, a prema riječima predstavništva popularne britanske modne trgovine, potražnja za trenirkama u odnosu na isto razdoblje prošle godine porasla je za vrtoglavih 200 posto.

  • +19
Trenirke s polica high street trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Osim dobro poznatih high street brendova, modne influencerice okupljene na najutjecajnijoj društvenoj mreži na svijetu ne kriju svoju opsjednutost trenirkama s dizajnerskim potpisom brendova kao što su Les Girls Les Boys britanske dizajnerice i poslovne žene Serene Rees te američkog Les Tien.

U odnosu na prošlogodišnju jesensko-zimsku sezonu, traperice i poslovne hlače u popularnosti su zamijenili udobne trenirke i opušteni modeli hlača od tankoga pletiva, a da ovi odjevni komadi više nisu isključivo rezervirani za boravak u toplini doma i izlete u prirodu, dokazuju brojni stajlinzi domaćih i svjetskih zaljubljenica u modu.

Trenirka

Gdje kupiti?

Pleteni komplet

Gdje kupiti?

Pleteni kardigan + donji dio trenirke

Gdje kupiti?

Trenirka + sako

Gdje kupiti?