MODNI ULOVI

Pametna investicija: Sedam 'must have' komada koji će vam biti prijeko potrebni ove zime

12.12.2020 u 12:01

Bionic
Reading

Ako ste se pitali koji će to trendovi zavladati gradskim ulicama ove zime, imamo odgovor. Izdvojili smo sedam 'must have' komada koji će vam, ukoliko religiozno pratite trendove, biti prijeko potrebni u nadolazećim mjesecima

Proteklih mjeseci na ulicama modnih metropola vladala je prava pomutnja, baš kao i u prvim redovima modnih revija, a mi smo budnim okom pratili i bilježili trendi komade koji se ponavljaju. Modni virtuozi su nam ove zime pripremili pregršt trendova, a mi smo probrali deset najupečatljivijih koje će u narednim mjesecima u svom ormaru priželjkivati sve istinske zaljubljenice u modu.

Zbog utjecaja koronakrize mnogi dizajneri okrenuli su se bezvremenskom pristupu u dizajnu, kreirajući odjeću koja izlazi izvan okvira sezonskih trendova pa smo ove sezone svjedoci nekoliko modnih klasika koje uvijek iznova ističemo kao pametnu investiciju. Odličan primjer toga su udobne trenirke i hlače od pletiva, topli kardigani i puffer jakne te bezvremenski sakoi koji naglašavaju struk i primjer su vječne poslovne elegancije.

Ovog puta za vas smo izdvojili sedam must have komada koji će vam biti potrebni da prezimite do proljeća, a mnoge od njih moći ćete nositi i tijekom toplijih dana.

1. Prošivena puffer jakna

Pernate jakne dugo su bile na dnu liste prioriteta kada je u pitanju obnavljanje zimske garderobe, no prije nekoliko sezona došlo je do naglog obrata. Takozvane puffer jakne doživjele su makeover i stigle u modu na velika vrata u posve novom ruhu. Pufferi koje smo nekad poznavali sad su veći, mekši i pufastiji, a trenutno su vrlo traženi i nešto tanji i duži prošiveni modeli. Onaj tko ove sezone nema barem jedan u ormaru bolje da to brže-bolje ispravi.

Prošivene puffer jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

2. Haljina za sve prigode

Iako ćemo ove zime preskočiti velike novogodišnje i božićne zabave, to ne znači da se morate odreći haljina. U ormaru je uvijek dobro imati multifunkcionalnu haljinu koja se lako prilagođava svim prilikama, od ležernih i svakodnevnih do onih svečanijih. Uostalom, vrijeme nije stalo. Još uvijek odlazite na posao ili održavate sastanke putem videopoziva i družite se u malom krugu ljudi pa eto prilike da se dotjerate i na sebe nabacite novu haljinu.

  • +6
Haljine za sve prigode Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

3. Udoban kardigan

Žene su u hladnim mjesecima oduvijek bile slabe na pletivo. Kako odoljeti nečemu toliko mekanom i toplom? I ove sezone sve će se vrtjeti oko pletenih komada koji su doslovno preplavili police trgovina, a ako trebamo odabrati jedan komad pletiva koji bismo nosili cijelu zimu, onda bi to bili kardigani. Bez obzira je li riječ o predimenzioniranim ili minijaturnim kardiganima, od tankog ili od debelog pletiva, ovaj će komad biti must have u narednim mjesecima.

  • +20
Kardigani iz high street trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

4. Mekane trenirke

Svjedoci smo pomame koja vlada za trenirkama. Nitko se više i ne trudi kupovati haljine ili odijela kad velik broj građana još uvijek radi iz svojih domova, a i velik broj događanja otkazan je pa nema previše smisla dotjerivati se kao za modnu pistu. Mnoge žene radije nose udobne i tople trenirke te komplete od pletiva koji uz malo truda itekako mogu izgledati cool.

  • +19
Trenirke s polica high street trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

5. Shacket

Pogledom na stranice popularnih high street trgovina do sada ste zasigurno primijetili praktične križance košulje i jakne, popularno zvane shacket. Ovaj odjevni komad koji posjeduje sve karakteristike jakne i košulje ove sezone iznimno je popularan i predstavlja idealan odabir pri slojevitom stilu odijevanja, tipičnom za hladne mjesece u godini.

  • +44
Jakne za prijelazno razdoblje Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

6. Zabavni modni dodaci

Baza svake garderobe trebala bi biti jednostavna i nosiva odjeća te pregršt modnih klasika koji se lako oblikuju u željeni stajling uz pomoć modnih dodataka. Oni su tu da stajling učine cool, chic, poslovnim, ženstvenim ili trendovskim. Zato u svoj ormar ove sezone ubacite nekoliko zabavnih i trendi modnih dodataka koji će vam pomoći začiniti svaki naredni stajling. To mogu biti trenutno vrlo popularne robusne ili gumene čizme, predimenzionirane torbe, efektna marama ili ribarski šešir za kojim luduju modne ovisnice.

  • +33
Kožne cipele i torbe za svačiji džep Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

7. Udobno i seksi donje rublje

Udobno i seksi donje rublje neizostavan je dodatak svakom ženskom ormaru. Pomoći će vam da se osjećate ljepše i dobijete na samopouzdanju, a ukoliko se osjećate dovoljno hrabro, možete ga nositi i preko odjeće. Čipkasti bralette grudnjak odjenite preko obične bijele majice ili košulje ili ga isfurajte umjesto topića, a preko nabacite elegantan predimenzionirani sako.

  • +6
Udobno i seksi donje rublje Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije