TRENDI LOOK

Ovaj će modni dodatak spasiti i najobičnije kombinacije

18.10.2015 u 07:25

  • +19

Trendi šalovi

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Umjetnost slojevitog oblačenja vještina je najvidljivija u hladnijim danima. U slojeviti stil oblačenja uvijek će se dobro uklopiti i predimenzionirani šal. Izbor odgovarajućeg šala koji će vas grijati i dati poseban pečat vašem stilu odijevanja nikad nije bio veći i lakši

Šalovi u hladnijim danima daju poseban pečat odjevnoj kombinaciji. Iako na raspolaganju imate mnogo opcija, modeli deka-šalova i šalova ovratnika iz sezone u sezonu ne silaze s polica dućana i jedan su od glavnih odabira većine žena i djevojaka. Šalovi ovratnici ili popularno zvani infinity, slojevitom načinu odijevanja daju poseban pečat. Posebna je prednost ovog toplog dodatka nedostatak završetaka koji mogu postati žrtve jakni sa šlicem.

Ako ste ikad sanjali da nosite nešto nalik deki izvan kućnih okvira, deka-šal će vam probati ostvariti taj san. Ovakav tip šala i ove sezone bilježi ogromnu popularnost, a za ovakav trend mnogi nalaze krivca u personaliziranom Burrberyjevom ponču, odnosno predimenzioniranom šalu koji su prošle sezone nosile brojne trendseterice.

Ako planirate većinu vremena nositi šal, prije kupnje pobrinite se tkaninu isprobati na koži vrata. Tkanine poput vune mogu nepotrebno iziritirati kožu i prouzrokovati svrbež. Odaberite model šala koji je posebno mekan, čvrste i izdržljive tkanine.

Iako se mnogi odlučuju za jednobojne šalove, šareni primjerci odličan su izbor kojim ćete podignuti svaku kombinaciju, osobito kada se odlučujete za kaput standardne crne ili sive boje. Maštoviti printovi i svijetle boje na šalovima, mogu učiniti čuda za naizgled dosadan, tmurni outfit. Karirani uzorak i dalje je najpopularnija opcija u sezoni jesen/zima, a ove sezone ćete ga najčešće uočiti na popularnim, modeli s dvostrukim printom. Kao neizostavan dodatak svake zime šal možete kombinirati i nositi uz gotovo svakun kombinaciju. Stilisti ipak savjetuju da, ako se odlučite za nošenje šala, glavni fokus bude upravo na njemu, a ostale modne dodatke svedete na minimum. 'Vezanje remena oko struka u koji ćete ubaciti svoj predimenzionirani šal također je jedan od trikova koji bi svakako trebali isprobati', savjetuju stilisti.