IZGLED VARA

Ova trendi hrana s Instagrama nije tako dobrog okusa kao što izgleda

29.01.2018 u 15:34

Bionic
Reading

Instagram hrana od koje nam cure sline na sam pogled obično je jednako ukusna kao što izgleda, no gastro blogeri i svi oni željni kojeg lajka više često se dosjete ne baš tako ukusnih recepata koji bi izgledom prevarili i najiskusnija nepca. Ova trendi jela zaludila su Instagram, no istina je da nisu ni približno ukusna kao što izgledaju

1. Avokado burger

The Avocado Bun Burger 😉 #foodsteez

A post shared by Food Steez (@foodsteez) on

Avokado burgeri pojavili su se na gastro sceni prije nekoliko godina, a na Instagramu su postali toliko popularni da se pod heštegom #avocadoburger krije gotovo 16.000 fotografija i video zapisa. Iako izgleda fotogenično i slasno, te je zasigurno zdravije od klasičnog peciva, avokado burger nije ni približno ukusan kao klasični burger, a još veći problem predstavlja to što ga je teško jesti, iz razloga što je oguljeni avokado gladak i klizi iz ruku.

2. Obojana peciva

Ummm these bagels from @thebagelstore 😍😍#Brooklyn #bagles #nyc #localeats #rainbowbagles

A post shared by B I A N C A (@biancafrombrooklyn) on

Šarena peciva izazvala su ovacije gastro ljubitelja i Instagram blogera kada su se prvi put pojavila na društvenim mrežama prije nekoliko godina. Čak 40.000 dijeljenja zabilježno je na Instagramu, ali unatoč lijepo prezentiranoj hrani na tanjuru i kombinaciji boja koja vas mami da uzmete griz, obojana peciva nisu ukusna. Umjetne boje za hranu koje se dodaju u tijesto isušuju pecivo pa nerijetko imaju okus kao da grizete karton.

3. Kolač kišna kap

Ovaj je kolač postao popularan prije otprilike godinu i pol u New Yorku, a riječ o kolaču nalik na kišnu kap po kojoj je i dobio ime. Napravljen je od mineralne vode i agara, tvari nalik na želatinu, zbog čega, pretpostavljate, nema ni mirisa ni okusa.  Iako je na Instagramu skupio 19.000 dijeljenja i postavio pravi hit, činjenica da ovaj kolač izgleda zanimljivo zapravo je čisti gubitak vremena, a rezultat je razočaravajući.

4. Jaja u oblaku

Jaja u oblaku ili oblak jaja, također su svojevremeno zavladala društvenim mrežama, no činjenica je da nisu ukusna kao i jaje na oko, kajgana ili poširano jaje. Na Instagramu su dosegla više od 11.000 dijeljenja, a pripremaju se na način da se bjelanjak umuti u snijeg i žlicom prebaci na pleh obložen papirom za pečenje tako da se oformi oblak, pa se u sredinu doda žutanjak i tako zapeče.

  • +13
Namirnice bogate proteinima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

5. Pizza od cvjetače

Pizza od cvjetače izazvala je opću pomamu na društvenim mrežama, pogotovo među ljubiteljima zdrave prehrane. Umjesto klasičnog tijesta podlogu 'pizze' čini razmrvljena cvjetača, parmezan i jaje koji se zapeču u pećnici i potom dodaju sastojci po želji. Više od 63.000 ljudi podijelilo je svoju fotografiju pizze od cvjetače na Instagramu, a iako nije toliko loša okusom, istina je da ona ni približno nema okus poput prave pizze.

6. Jorkširski wrap s pudingom

Iako se ovaj poslastica zove jorkširski puding wrap, ona zapravo nema nikakve veze s pudingom. Riječ je o pohanom tijestu zamotanom u tortilju, a sadrži uglavnom pečenu piletinu i povrće s nadjevom sa strane. Ovaj se recept proširio društvenim mrežama prošle godine, kada je zabilježeno 2.500 objava na Instagramu, no brojni gurmani tvrde kako je jelo masno, čudno i teško za jesti.

7. Smoothie zdjela

Smoothie zdjele oličenje su trendi hrane na Instagramu. Osim što ih redovito objavljuju utjecajne modne i gastro blogerice, ovo je jelo na Instagramu podijeljeno više od milijun i tristo tisuća puta, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti. No iako se ovo jelo (ukrašeno do savršenstva) činilo kao nešto što morate uvrstiti u svoju dnevnu rutinu, vjerujte nam na riječ, ne trebate. Istina je da je smoothie jako neobično jesti iz zdjele na žlicu, kad znamo da se pije iz čaše. Smoothie zdjela nema baš nikakvog smisla, osim što se netko dosjetio kako da ovaj napitak učini fotogeničnim i prikupi što više lajkova.

  • +9
Najjednostavniji i najukusniji voćni kolač koji ćete obožavati - galette s breskvama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

8. Jednorog tost

Jednorog hrana podrazumijeva svu hranu koja je obojena ili prezentirana tako da izgledom obuhvaća duginu paletu boja, većinom pastelnih nijansi, te je ukrašena raznoraznim oblicima izrezanog voća, marcipana ili pak šarenih jestivih mrvica za kolače. Jednorog tost je, dakle, šareni tost s raznobojnim namazima i ukrasima koji izgleda kao da je ispao iz najljepše bajke, no ustvari je samo još jedan razočaravajući pokušaj jela koji služi za skupljanje lajkova na Instagramu. Naravno, umjetne boje možete zamijeniti prirodnim bojama u pripremi namaza, a ukusne sastojke koje bi obično stavili na kruh možete izrezati u simpatične oblike, pa će izgled i okus biti podjednako odobravajući.