PODIŽe STAJLINGE

Ova kultna torbica s početka milenija ponovno drma modnom scenom

09.07.2023 u 16:03

Bionic
Reading

Poput brojnih drugih brendova, talijanska Prada posljednjih sezona ne silazi s vlaka nostalgije, vadeći iz svoje bogate arhive kultne modele torbi i darujući im novi život, kao što je slučaj s modelom Galleria, premijerno lansiranim 2007. godine

Dizajn Pradine torbe Galleria svjedoči o povijesti kuće koja je duboko obilježila milansku estetiku i njezin koncept diskretne elegancije. Bilo je to 1913. (prije dobrih 110 godina), kada je djed Miuccie Prade otvorio trgovinu u milanskoj Galleria Vittorio Emanuele II s komadima izrađenim od kože saffiano, vruće prešane i labave mrežaste teksture koja je lako otporna na ogrebotine i vodu, predstavljajući preteču najlonskoj revoluciji u 80-ima.

Koncept je, međutim, ostao isti - pronaći materijal koji može zadovoljiti potrebe modernosti bez odustajanja od profinjenosti detalja. Početak ove modne priče koja se isprepliće s obiteljskom vizijom zapravo je bila inspiracija za stvaranje prve torbe Galleria 2007. godine.

Ova torba it statusa bit je milanske elegancije. Njezine zaobljene ručke i trapezoidni oblik nose retro štih, jasna geometrija ono je što je čini modernom, dok joj koža saffiano daje završnu obradu, jednako praktičnu koliko i sofisticiranu. Unutrašnjost joj je podijeljena u tri dijela - dva bočna s patentnim zatvaračima i veći središnji dio - a danas predstavlja kultni komad za modne kolekcionare koliko i za dame iz svijeta slavnih.

Pradina torba Galleria dostupna je u tri veličine, a njezine nove verzije u znaku vedrih boja istaknutih u color block maniri posebno su neodoljive. Šareni povratak svoje kultne torbice s početka milenija modna kuća je najavila reklamnom kampanjom s glumicom Scarlett Johansson u glavnoj ulozi, a nakon lansiranja vedrih verzija u prodaju, nije dugo trebalo čekati na dobivanje zelenog svjetla poznatih ljubiteljica mode.

Color block motiv bio je glavnim predmetom kreativnosti za Alexu Chung. Britanska ikona stila istaknula je torbicu u minijaturnoj bijeloj haljini pozirajući ispred zelene pozadine.

S druge strane je kraljica ulične mode iz New Yorka, Katie Holmes, odabrala torbu Galleria u boji jagode/narančastoj, istaknuvši je u bezvremenskoj kombinaciji bijelog T-shirta i traperica te u paru s najpoželjnijim tenisicama godine – modelom Samba brenda Adidas.

Katie Holmes Izvor: Profimedia / Autor: Roy Rochlin / Getty images / Profimedia