ZIMA SA STILOM

Pamtite li koliko je popularan bio famozni montgomery kaput? Omiljeni model iz djetinjstva zvijezda je Pradine nove kolekcije

28.02.2023 u 14:32

Bionic
Reading

Nove dizajnerske kolekcije uključuje samo nove stvari? Ne uvijek. Nova Pradina kolekcija za sezonu jesen/zima puna je željno iščekivanih povratničkih trendova, poput montgomery kaputa, kakav se donedavno nalazio u drugom planu

Pomalo je u prirodi mode da nas uvijek suočava s novim stvarima, krojevima i dizajnom, no to je moguće samo u ograničenoj mjeri, budući da se neki temelji ne mogu ponovno izmisliti. Stoga se brojni dizajneri osvrću na prošla vremena izdvajajući odbačene ili čak davno zaboravljene komade koje smještaju u moderno doba.

Talijanska Prada usavršila je ovu taktiku. Teško da je bilo koja druga modna kuća ovladala umijećem stvaranja nečeg novog iz prošlih referenci što ni u jednom trenutku ne izgleda zamorno. Na reviji u sklopu Tjedna mode u Milanu, Prada je predstavila novu kolekciju za sezonu jesen/zima 2023/24, a među brojnim lookovima s revije našlo se i nekoliko komada koje ste vjerojatno nekad nosili, ali su možda zadnjih godina dobili malo manje pozornosti .

  • +37
Prada Izvor: Profimedia / Autor: / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Posebnu pozornost Raf Simons i Miuccia Prada posvetili su donjoj polovici tijela. Ukoliko ste se tijekom posljednjih mjeseci pitali što će biti sljedeće na dnevnom redu nakon uskih maksi suknji i mini modela s početka nultih godina, biti će to kružne suknje. Velike, voluminozne i čak umjetničkog značaja u slučaju Prade, pružat će veliko zadovoljstvo u bliskoj budućnosti.

Ovaj talijanski brend oduvijek je bio jedan od ranih predvodnika trendova i pouzdan vodič za ono kamo će se ostatak brendova i trendseterica uputiti za nekoliko godina. U fokus modne javnosti tijekom revije posebno su dospjele hlače visokog struka, koje su bile iznenađujuća promjena u odnosu na brojne modele niskog struka kakve su na modnim pistama u Milanu predstavili drugi brendovi.

Kada Kendall Jenner po prvi put ove sezone kroči na pistu, pozornost će očekivano biti ogromna, kao i izgled koji su za nju namijenili Miuccia Prada i Raf Simons. 

U slučaju posljednje kolekcije, to je bio predimenzioniraki kaput duffle, kod nas poznat kao montgomery kaput. Opet ne novost u modi, ali definitivno bivši it komad koji sada skuplja prašinu na svakoj drugoj rasprodaji u robnim kućama. Ova vrsta kaputa ima dugu povijest (uključujući i neka pojavljivanja u vojsci, kao i obično) i mislimo da će ući u novu jednako dugu povijest. Možda kao stil kaputa koji će dominirati nadolazećim zimama.