DAN ZA OPUŠTANJE

Otkriveno kad se najčešće seksamo

24.01.2014 u 10:07

Bionic
Reading

Ako ste mislili da su subotnje večeri rezervirane za kokice i dobar film ili ludi izlazak, prevarili ste se. Većina ljudi je tada raspoložena za neku drugu vrstu akcije

Novo istraživanje pokazalo je da se najviše parova seksa u subotu i to oko 19:37 sati. Anketu je provela stranica Lovehoney.com koja se bavi seksualnim zadovoljstvom, a rezultati su pokazali da je subota omiljen dan za seks jer ju je odabralo 44 posto parova. Slijedi nedjelja (24 posto) i petak (22 posto).

No rezultati su također pokazali da je za to zaslužna i komocija, a ne seksualna želja. Čak se pokazalo da postoji nesrazmjer između vremena u kojem smo najviše uzbuđeni i trenutka u kojem zapravo imamo vremena za seks.

Najveću seksualnu želju osjećamo oko pola pet poslijepodne subotom, no stvar se najčešće realizira nekoliko sati kasnije. Četvrtina ispitanih najsnažnije uzbuđenje osjeća ujutro, no samo 10 posto ih tada vodi ljubav, uglavnom zbog žurbe i spremanja za posao.

Anketa je također pokazala da je mali broj parova spontan kad je u pitanju seks, što objašnjava ‘vremensku rupu’ između osjećaja uzbuđenosti i kretanja u akciju. Gotovo polovica parova je priznala da imaju toliko gust poslovni raspored da isto tako moraju planirati seks.


Planiranje ne mora biti loša stvar, istaknuo je Richard Longhurst, suosnivač stranice. Naime zahvaljujući planiranju 62 posto ispitanih prakticira redovit seks uz dozu romantike dogovarajući ‘večeri za sebe’.

Istraživanjem je otkriveno da na naš libido ne utječe samo doba dana, već i godišnje doba. Najsnažniju seksualnu želju osjećamo ljeti, što je potvrdilo dvije trećine ispitanih, slijedi zima (16 posto), proljeće (14 posto) i jesen (4 posto).

Što se pak tiče uvoda u seks, većina prakticira romantičnu večeru, a slijedi gledanje televizije, intimni razgovori, odlazak u kafić i izlazak s prijateljima.

Longhurst smatra da je redovna fizička intimnost ključ sreće za dugu vezu: ‘Vrijeme za seks je različito kod raznih ljudi, no naše je istraživanje pokazalo da parovi koji imaju sjajan seksualni život također imaju i sjajne veze.’