make up trikovi

Otkrivamo tajne vrhunskih vizažista: Evo kako postići savršeno glatku i meku kožu

12.03.2020 u 12:55

Bionic
Reading

Nemojte očajavati ako vam šminkanje ne polazi od ruke. Uz malo vježbe i ključnih savjeta vrhunskih stručnjaka brzo ćete se transformirati iz amaterke u profesionalku!

Kraljevske dame i holivudske ljepotice uvijek imaju besprijekornu kožu kada ih osvijetle kamere. Za to su svakako zaslužni vrhunski vizažisti koji make up trikove imaju u malom prstu, no ukoliko niste završili školu za vizažista, to ne znači da ne možete imati jednako lijepu, njegovanu, glatku kožu nakon što nanesete make up.

Žene često griješe kada na kožu nanesu ogromne količine pudera, nekoliko slojeva maskare ili pretjeraju s konturiranjem lica, zbog čega koža automatski izgleda umorno i napaćeno. Vizažisti slavnih vrlo dobro znaju da je manje - više, pa svojim klijenticama redovito pružaju što prirodniji make up tretman s naglaskom na sjajnu, meku i glatku kožu.

Pitate se kako to postići? Držite se ovih pravila i vaša koža će vam biti zahvalna!

Hidratizirajte kožu

Kožu je važno svakodnevno hidratizirati iznutra i izvana, ali kada govorimo o procesu prije samog nanošenja make up-a, važno je licu dati trenutnu hidrataciju kako bi preparati lakše prijanjali na kožu, ali i kako bi je nahranili. Lice namažite s bogatom hidratantnom kremom ili s nekoliko kapi ulja. Ovdje pogledajte koje ulje najbolje odgovara vašem tipu kože.

Dodatni savjet

Ukoliko imate vremena prije nanošenja kreme predlažemo da kožu očistite gotovim pilingom za lice.

Priprema lica je pola posla

Sljedeći korak je priprema kože. Mnogi misle da je dovoljno nanijeti kremu na lice i potom krenuti nanositi puder, no to je pogrešno. U ponudi drogerija postoji veliki broj primera koji zaglađuju kožu lica, čine je mekšom te smanjuju vidljivost pora i bora oko očiju, usana i na čelu. Samim time manja je vjerojatnost da će se puder skupljati na dijelovima i upadati u bore.

Nikad ne preskačite rumenilo

Žene često griješe kada preskaču rumenilo. Ono koži daje svježinu i odmoran izgled. Vizažisti savjetuju nanošenje rumenila prije tekuće podloge, odnosno tekućeg pudera. Da, dobro ste čuli! Time ćete postići blistav izgled kože i dobiti prirodan sjaj prije nego zamatirate lice puderom. Malo rumenila nanesite i na nos te na usta (za to su odlična kremasta rumenila). Također, odaberite ružičastu nijansu rumenila, radije nego smeđu ili narančastu koje djeluju prehladno na koži.

Dodatan savjet

Uvijek birajte nekoliko nijansi svijetliji korektor od nijanse pudera kako bi zakamuflirali tamne podočnjake. Ukoliko imate jako izražene tamne podošnjake, neutralizirajte tamne dijelove crvenkastim korektorom, a potom nanesite klasični korektor te ga prstima ili spužvicom utapkajte u kožu.

Uvijek setirajte lice

Ukoliko nakon tekuće podloge na lice ne nanesete puder u kamenu ili puder u prahu, vrlo vjerojatno vaša šminka neće dugo opstati. Osim što će se puder preslikavati na odjeću i prste, koža neće izgledati savršeno glatko i meko kako ste je zamišljali. Odaberite tranparentni puder u kamenu ili prahu koji se na koži neće vidjeti, pa koža neće djelovati zacementirano, a istovremeno ćete zagladiti sve neravnine i nepravilnosti te otkloniti višak sjaja. Koža će djelovati poput najfinije svile.

Završni touch

Iako bismo na vašem mjestu izbjegli konturiranje, tvoreći tamne sjene na licu, malo posvijetljivanja određenih točki na licu nije na odmet. Ne želite izgledati kao disko kugla, pa nemojte pretjerati s posvjetljivačem (najbolje je koristiti korektor ili set za konturiranje). Posvijetlite okomitom crtom liniju nosa, vrh usana i donji rub obrva. Lagano utapkajte prstom ili blenderom. Za kraj, na vrh jagodičnih kostiju dodajte malo highlightera koji će licu dati svježinu i blistav izgled - i spremni ste za polazak!