TAJNA SAVRŠENOG STAJLINGA

Otkrivamo što boja odjeće koju nosite govori o vašem ljubavnom statusu

05.02.2018 u 06:34

Bionic
Reading

Što o vama otkriva odjeća koju nosite? Kakvu poruku o sebi šaljete odabirom odjeće? Što odjenuti za Dan zaljubljenih? Pronašli smo odgovore na ova pitanja, a tajna savršenog stajlinga za Valentinovo krije se u boji odjeće

Ako ste jedni od onih kojima sam spomen Valentinova izaziva osjećaj mučnine u želucu, odmah da vas razuvjerimo na početku - ovo nije još jedan od klišejskih članaka koji vas savjetuje kako osvojiti skrivenu simpatiju ili gdje kupiti buket svježih ruža.

Valentinovska groznica uskoro će se zavući u sve pore društva, a umjesto da razglabamo o tome koji poklon kupiti suprugu, supruzi, dečku, djevojci ili simpatiji, odlučili smo vam pomoći u odabiru idealnog stajlinga za najromantičniji dan u godini, koji će jasno i glasno signalizirati vaš ljubavni status i time dati do znanja osobama u vašoj blizini tražite li ljubav svog života ili niste raspoloženi za udvaranja.

Boja odjeće koju nosimo čini znatnu razliku i utječe na ljudsku psihu, htjeli mi to ili ne. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Wuhan u Kini otkrilo je kako su žene koje nose crvenu odjeću daleko atraktivnije muškarcima, za razliku od onih koje nose, primjerice, bijelu ili plavu boju.

Stoga ne treba olako odbaciti sljedeće – boje koje nosimo kriju poruku za suprotni spol. I pokazuju je li osoba koja ih nosi čvrsta, slaba, nježna te samim time i kakvog partnera žele za sebe. 

Plava

Umorni ste od čekanja da naiđe princ na bijelom konju i obori vas s nogu, pa da zajašete zajedno u suton? Onda definitivno morate češće nositi plavu boju. Plava signalizira da tragate za svojom drugom polovicom, ali i da ste slobodni i raspoloženi za igru udvaranja. Budete li nosili plavu odjeću, vrlo je vjerojatno kako će vam muškarci (ali i žene) češće 'upadati' jer će vas smatrati zanimljivom, a time su i veće šanse da ćete među njima upoznati svoju srodnu dušu. Istraživanje tržišta pokazalo je da žene u tjednu prije Valentinova najčešće posežu za plavim outfitima, a ne crvenim ili ružičastim, kako mnogi misle. Čak 70 posto narudžbi za Valentinovo su haljine vedrih boja poput zelene i plave, i to one maksi kroja. Također je zabilježen porast čipkastih haljina, iako to nije neko iznenađenje, s obzirom da čipka stajling čini romantičnim i ženstvenim. Podići ćete ga i izborom pravog parfema 'razigranih plavih nota', kakvi su oni koji u sebi imaju mango, mandarinu, magnoliju i malo ruže. 

Zelena

Zelena boja poručuje da čekate da vam se dogodi ljubav s osobom u koju ste zaljubljeni. Faza flertanja i zaljubljenosti najuzbudljivija je i najljepša faza svakog odnosa. To je ono razdoblje kada neprestano mislite o osobi koja vam se sviđa, pa je logično da ćete se za spoj na Valentinovo posebno dotjerati. Odjenite zelenu boju kako biste svojoj simpatiji dali do znanja da spremno čekate njegov/njen potez.

Crvena

Kao boja koja simbolizira ljubav i Valentinovo, crvena će dominirati Danom zaljubljenih. Pokloni, cvijeće, bombonijere, donje rublje, pa čak i šminka bit će u znaku crvene koja simbolizira ljubav i romantiku, ali i znači da ste već pronašli ljubav svog života. Crvenom ćete poručiti da ste sretni zauzeti i niste raspoloženi za udvaranje, iako bi to mogao biti problem za one slobodne koje ćete privlačiti poput magneta, barem ako je vjerovati prethodno spomenutom istraživanju koje su proveli kineski znanstvenici. Crvena boja, kažu, asocira na slatke i privlačne ruže i mošus, pa jedna takva kapljica bit će idealan začin za ovaj outfit.

Crna

Odabir crne boje najbolji je za vas ukoliko vam je propalo planiranje vjenčanja ili vas je djevojka odbila dok ste klečali s prstenom u ruci. Ako želite svima poručiti da ste u tužnoj ljubavnoj situaciji, odaberite crnu odjeću. Crna kod drugih možda izazove empatiju pa tu večer upoznate zanimljivo društvo, a lako je moguće i da ćete okrenuti novu životnu stranicu koja vam nosi i novu ljubav.

Bijela

Bijela boja sugerira vašoj okolini da ste zauzeti i da niste spremni za ikakve 'ulete', flertanje ili ćaskanje dok stojite s prijateljicom u klubu. Drugim riječima, djelovat ćete hladno i neraspoloženo u očima promatrača, dok vas vaš omiljeni muškarac čeka kod kuće.

Narančasta

Narančasta u ovom slučaju nije zatvorenička boja, ali ima slično značenje. Narančasta naviješta energiju, živahnost, spremnost za novi početak i pokazuje da ste korak do zaruka, odnosno da se vašem samačkom životu bliži kraj. Ukoliko se nadate da će vaš dugogodišnji dečko kleknuti baš ovog Valentinova, obavezno odjenite narančastu boju. Nikad se ne zna. 

Ružičasta

Romantičnom ružičastom nikoga neće osvojiti za Valentinovo i nema potrebe za tim, jer već jeste. Ružičasta je uz crvenu najtipičnija boja koja se nosi na Dan zaljubljenih, a najčešće ju preferiraju osobe koje su zaručene i planiraju kročiti u zajednički život. Žena u ružičastom izdanju je poput nježne ljubičice ili tek procvale ruže koja se rijetko nađe i svim silama pokušava zadržati. Stoga, ako ste prošli fazu zaruka, ružičasta je vaša boja.

Ljubičasta/siva

Ako spadate u skupinu mrzitelja Valentinova i planirate ga bojkotirati ispijanjem žestica na šanku u obližnjem kafiću, onda su ljubičasta i siva vaši najjači aduti. Ove boje vrište – strastveno uživam u životu, dišem punim plućima, priđi mi nekom drugom prigodom, sad produži dalje! 

Žuta

Ako ste upravo izašli iz veze i spremni ste za 'svježu krv', žuta haljina odličan je način da si podignete raspoloženje i privučete pozornost. Žuta simbolizira prekid te vas čini uočljivijima i pozitivnijima u očima promatrača. Boja je to limuna, ali i vanilije. Puna je iznenađenja i može značiti da osoba koja ju nosi želi novu romansu, ali i da može biti 'oštra i rezervirana'. U svakom slučaju puna je skrivenih poruka pa je odjenite samo ako ste spremni za igru 'toplo-hladno' sa svojim udvaračima. 

Smeđa

Smeđa boja smatra se najdepresivnijom bojom zbog toga što signalizira da ste ostavljeni slomljenog srca. Ako ste u fazi da ne možete suspregnuti suze i trpite ljubavne muke nakon prekida s voljenom osobom, dočekajte Valentinovo u smeđoj.

Kad uskladite boje i pokažete raspoloženje, ne zaboravite sve začiniti mirisom koji će to sve utvrditi i dokazati. Za pravi odabir mirisa koji simbolizira arome svake od ovih boja zadužen je Douglas, potražite onaj koji vama najbolje odgovara. 

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Douglas parfumerijama te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.