UPOZNAJ HRVATSKU

Otkrijte drugo lice Karlovca!

01.06.2011 u 13:33

Bionic
Reading

Kada se jednom nađete u Karlovcu, okruženi zelenim perivojima punim nasmiješenih prolaznika, teško da ćete ostati ravnodušni prema ljepotama ovog idealnog renesansnog grada. Zadovoljni i sretni, uživat ćete u zelenom gradu na četiri rijeke koji će vas još dodatno oduševiti otkrivajući pred vama svoja mnoga, zanimljiva i lijepa lica koje je ovaj put ekipa 'Upoznaj Hrvatsku' otkrila za vas

Projekt 'Upoznaj Hrvatsku' održao se 28. i 29. svibnja, u Karlovcu u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca, u vrijeme trajanja sajma vlastelinstva pružajući, uz tipične ljepote grada, pregršt motiva za fotografiju i video. Vitezovi, plemići, seljani, dvorske lude... Svi su se oni okupili da bi posjetiteljima dočarali kako je to nekad bilo, demonstrirajući stare zanate i običaje dok su pečeni vol na ražnju i uprizorena bitka za Dubovac bili vrhunac događanja.

Osim povratka u daleku prošlost, Karlovac se izkazao i kao grad urbane kulture te su, između ostalog, mladi fotografi svojim objektivima uhvatili i fenomenalne kadrove biciklističkih vratolomija BMX natjecanja Zion Dirt Jam dokumentirajući tako različita lica grada.

Cilj projekta 'Upoznaj Hrvatsku', koji zajedničkim snagama ostvaruju Udruga hrvatskih putničkih agencija i mlada produkcije Lumiere media, popularizacija je turističkih destinacija u Hrvatskoj, osobito u vrijeme prije i poslije sezone. Stvaranjem velikog broja kvalitetnog foto i videomaterijala omogućuje se bolja promocija destinacije putem svih raspoloživih medija.

Lumiere media skupina je izuzetno talentiranih srednjoškolaca iz Zadra i Karlovca koji se već dugo bave foto i videoumjetnošću te iza sebe imaju već nekoliko uspješno realiziranih projekata kao što su Lumiere film festival, međunarodni festival kratkometražnog filma u Zadru, i Foto dani mladih koji su svoju tradiciju započeli u Kutini. Projektom 'Upoznaj Hrvatsku' koji ostvaruju u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija nude nov, kreativan pristup turističkoj fotografiji i videu promatrajući svijet oko sebe na drugačiji način.

Do sada se projekt 'Upoznaj Hrvatsku' održao u Kutini, Konavlima i Karlovcu, a sljedeći grad koji mladi kreativci namjeravaju otkriti svijetu je Ogulin, koji će posjetiti upravo u vrijeme održavanja Festivala bajki 11. i 12. lipnja.