Mentalni restart

Osvojite revolucionarni priručnik za aktivniji, autentičniji i radosniji život

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 18.09.2022 10:31
  • Objavljeno 09.09.2022 u 12:23
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Klinička psihologija dr. Nicole LePera, internetski fenomen s više od pet milijuna sljedbenika na Instagramu, u svojoj revolucionarnoj knjizi Mentalni restart - Prepoznaj svoje obrasce, ozdravi od prošlosti i stvori svoje Ja (How to Do The Work: Recognize Your Patterns, Heal from Your Past, and Create Your Self) donosi nov, holistički pristup liječenju koji koristi moć samog pojedinca pri stvaranju trajnih promjena, kao i vodič za aktivniji, autentičniji i radosniji život

Ovaj željno očekivani priručnik izašao je u izdanju nakladničke kuće Znanje, a dostupan je u svim bolje opremljenim knjižarama po cijeni od 129 kn. Prijevod donosi Dubravka Pleše, a više o naslovu i autorici donosimo u nastavku teksta.

Kao klinička psihologinja, Dr. Nicole LePera nebrojeno se puta razočarala ograničenjima tradicionalne psihoterapije. Želeći učiniti više za svoje pacijente – kao i za sebe samu – odlučila je razviti ujedinjenu filozofiju mentalnog, tjelesnog i duhovnog zdravlja koja će ljude opremiti alatima iz različitih disciplina potrebnima za samoiscjeljenje.

Nakon što je i sama iskusila rezultate koji su joj promijenili život nabolje, odlučila je podijeliti ono što je naučila s drugima i svijetu se predstavila na Instagramu kao 'The Holistic Psychologist'. Ubrzo je postala internetski fenomen s više od pet milijuna sljedbenika.

U knjizi Mentalni restart, ona predstavlja revolucionarni pristup liječenju koji koristi moć samog pojedinca pri stvaranju trajnih promjena. Oslanjajući se na najnovija istraživanja iz različitih znanstvenih područja i modaliteta iscjeljivanja, dr. LePera pomaže nam prepoznati kako štetna iskustva i traume iz djetinjstva nastavljaju živjeti s nama, što često rezultira disfunkcijom cijeloga tijela – aktiviranjem štetnih odgovora na stres koji nas drže zaglavljenima u obrascima suovisnosti, emocionalne nezrelosti i toksičnih odnosa. Ukoliko se ne poradi na njihovim uzrocima, ovakva destruktivna ponašanja mogu brzo postati ciklična, što ljude čini nesretnima, neispunjenima i općenito nezdravima.

U knjizi Mentalni restart, dr. LePera nudi čitateljima podršku i alate koji će im omogućiti da se oslobode destruktivnog ponašanja kako bi povratili i ponovno izgradili vlastite živote. Uz pristup koji donosi istinsku promjenu paradigme, ovo je proslava osnaživanja koja će zauvijek promijeniti način na koji pristupamo mentalnom zdravlju i brizi o sebi.

O AUTORICI

Dr. Nicole LePera holistička je psihologinja. Usavršila je kliničku psihologiju na Sveučilištu Cornell i The New School of Social Research u New Yorku. Terapeutski rad nije joj donio ispunjenje: znala je da želi bolje za sebe i svoje klijente. Istodobno se počela suočavati s teškim istinama o vlastitoj obiteljskoj dinamici, temeljnim uvjerenjima i disfunkcionalnim obrascima koji su je doveli do emocionalnog sloma. Tada je krenula na vlastito putovanje iscjeljenja, a poslije dvije godine duboke transformacije počela je svoja iskustva i metode podučavati na društvenim mrežama. Na temelju iznimno popularnog Instagram profila @the.holistic.psychologist, dr. LePera nastavila je svakodnevno širiti svoj doseg besplatnim sadržajima, kao i putem web stranice za članstvo, dijeleći svoje alate za osobnu transformaciju sa sve većom zajednicom korisnika zainteresiranih za samoiscjeljenje kako bi omogućila ljudima da krenu na vlastito putovanje i stvore ono što žele postati. Živi u Scottsdaleu u Arizoni i voli sve što uključuje mir (i tišinu) prirode.

Prijevod: Dubravka Pleše, ISBN: 978-953-360-408-4, Cijena: 129,00

Knjigu Mentalni restart osvojila je čitateljica Damira Novaković.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!