16. prosinca

Osvojite kotizacije za Zagreb Advent Run

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 27.11.2018 09:49
  • Objavljeno 20.11.2018 u 16:03
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tisuće kostimiranih trkača – vilenjaka, Djedova Božićnjaka i drugih likova iz mašte – ove će godine protrčati središtem blagdanski ukrašenog Zagreba te podržati borbu protiv dijabetesa. Utrka će se održati u nedjelju, 16. prosinca, s početkom u 10 sati. Start i cilj utrke su u Ulici Isidora Kršnjavog, ispred hotela The Westin, a svi zainteresirani za sudjelovanje u adventskoj utrci mogu se prijaviti do 1. prosinca u ponoć

Ovogodišnje izdanje utrke posvećeno je podizanju svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti tijekom cijele godine, a posebice za osobe oboljele od dijabetesa. Naime, u 2017. godini u Hrvatskoj je broj umrlih od dijabetesa porastao za zabrinjavajućih 23 posto u odnosu na godinu ranije. Stoga će se i dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke donirati Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao potpora programima i projektima koje Savez provodi.

'Kao vodeća agencija za integrirano komuniciranje na hrvatskom tržištu jednostavno nismo mogli propustiti priliku da se uključimo u projekt Zagreb Advent Runa zajedno s našim partnerima iz Run Croatije. Želja nam je bila podržati ideju utrke humanitarnog karaktera u predbožićnom duhu darivanja, a uz to promovirati zdravi način življenja. Osobito me veseli činjenica da je utrka već u svom prvom izdanju u koje je Millenium promocija bila uključena kao suorganizator postala i središnji sportski događaj u sklopu nagrađivanog zagrebačkog Adventa. Ove godine trčimo kako bismo podržali osobe oboljele od dijabetesa te podigli razinu svijesti u javnosti o ovoj bolesti. Pozivam sve građane da odjenu svoje šarene kostime te nam se pridruže. Svi su dobrodošli – trkači, hodači i nordijski hodači, a utrci su potrebni i volonteri voljni darovati svoje vrijeme kako bi sudionici utrke imali nezaboravan doživljaj', izjavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije, i sam dugogodišnji trkač.

'S obzirom na prirodu liječenja dijabetesa, bavljenje fizičkom aktivnošću ima vrlo značajan doprinos u kontroli šećerne bolesti. Naše aktivnosti za osobe s dijabetesom, pored edukativnih, obavezno uključuju i neku vrstu tjelesne aktivnosti te stalno podizanje svijesti o njezinoj važnosti. Stoga ove godine pozivamo dijabetičare da se u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima uključe u samo utrku, makar i kao hodači', izjavila je Zrinka Mach, predsjednica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga.

Trasa - Zagreb Advent Run 2018.

Trasa - Zagreb Advent Run 2018.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Svi sudionici utrke imat će priliku savjetovati se sa stručnjacima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' koji će im mjeriti razine šećera u krvi i kontrolirati krvni tlak, savjetovati se sa kineziolozima o dobrobitima vježbanja te nutricionistima o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani.

Organizatori utrke su tvrtka Run Croatia i vodeća hrvatska agencija za odnose s javnošću i integrirano komuniciranje Millenium promocija, suorganizator je Grad Zagreb, dok je uvrštavanjem utrke u službenu adventsku ponudu Grada - 'Advent u Zagrebu' - podršku projektu pružila i Turistička zajednica grada Zagreba.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u utrci mogu se prijaviti na službenim stranicama organizatora www.runcroatia.hr.

Čitateljima tportala darujemo 2x2 kotizacije za Zagreb Advent Run (nedjelja, 16. prosinca, s početkom u 10 sati). Dobitnici su Arian Rajh i Damir Šlibar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!