Međunarodni simpozij

Osnivačica Instituta AllergoSan Mag. Anita Frauwallner: put ka zdravlju i revolucija u probiotičkoj medicini

14.10.2023 u 10:51

Bionic
Reading

Ususret II. Međunarodnom simpoziju: „Probiotici u prevenciji i terapiji“, Mag. Anita Frauwallner, osnivačica austrijskog Instituta AllergoSan, predstavila je misiju Instituta AllergoSan i probiotički brand OMNi-BiOTiC® te uvjerila sve prisutne da probiotici nisu samo pomoć za crijeva, već mnogo više.

Ususret II. Međunarodnom simpoziju: „Probiotici u prevenciji i terapiji“, Mag. Anita Frauwallner, osnivačica austrijskog Instituta AllergoSan, predstavila je misiju Instituta AllergoSan i probiotički brand OMNi-BiOTiC® te uvjerila sve prisutne da probiotici nisu samo pomoć za crijeva, već mnogo više. Ova iznimna žena postala je ikona u probiotičkoj medicini zahvaljujući strastvenom angažmanu i predanosti znanstvenom istraživanju. OMNi-BiOTiC® sinbiotici nagrađivani su brojnim međunarodnim nagradama, iza njih stoji više od 100 kliničkih studija, a njihovo predstavljanje otkrilo je duboku posvećenost mag. Anite Frauwallner zdravlju crijeva i probiotičkoj medicini.

Uspješna poslovna, ali emotivna priča započela je prije više od tri desetljeća kada se mag. Frauwallner suočila s neopisivim gubitkom – izgubila je supruga zbog raka debelog crijeva u vrlo mladoj dobi. Otada se njen život u potpunosti promijenio, a duboka tuga preoblikovala se u odlučnost i želju za pomaganjem drugima. Njezina osobna priča bila je tek iskra koja je potaknula njenu misiju unaprjeđenja medicinskih istraživanja u području crijeva i mikrobioma. U vrijeme kada se probiotička medicina smatrala gotovo neistraženim teritorijem i unatoč skeptičnom okruženju i brojnim preprekama, ona je imala vjeru da može pomoći mnogim ljudima. Upravo ta predanost, rođena iz vlastitog iskustva gubitka, pretvorila se u Institut AllergoSan, centar kompetencije za istraživanje mikrobioma, koji poboljšava milijune ljudskih života kroz očuvanje zdravlja u više od 40 zemalja diljem svijeta.

„Osobni poziv preusmjerio me je prema prirodnoj medicini i istraživanju ljudskog mikrobioma. Kao vlasnica jedne od najstarijih ljekarni u Grazu, tada sam radila na uspostavljanju ljekarne kao centra za zdravlje i savjete te promicanju bolje komunikacije između liječnika i ljekarni. U prvih deset godina vodila sam Institut iz čiste strasti prema znanosti. No, od 2002. godine, postavila sam temelje glavnog istraživačkog programa u suradnji s dvije nizozemske sveučilišne klinike. Rezultat su bile međunarodno priznate studije o liječenju dijareje uzrokovane antibioticima i prevenciji alergija tijekom trudnoće.

Kao rezultat dugogodišnjeg truda i kvalitete, OMNi-BiOTiC® je postao probiotički brand broj 1 u Austriji i Njemačkoj te treći u svijetu! Institut AllergoSan danas je sinonim za kvalitetu i učinkovitost u probiotičkoj medicini. Ovo je priča o strasti, znanosti i proizvodima koji mijenjaju živote. Institut AllergoSan nije samo ishodište edukacije o razumijevanju probiotika; on je centar unaprjeđenja općeg zdravlja putem holističke medicine i prirodnih sastojaka. Zajedno gradimo budućnost zdravlja “, ispričala je mag. Frauwallner.

OMNi-BiOTiC® je zabljesnuo na hrvatskom tržištu 2020. godine s asortimanom od čak 13 sinbiotika, svaki prilagođen različitim potrebama. Bez obzira jesu li osobe suočene s probavnim tegobama, izazovima stresa, traže potporu za jačanje imuniteta, ženskog zdravlja, žele unaprijediti svoje metaboličke funkcije ili funkciju jetre, OMNi-BiOTiC® ima rješenje za sve potrebe sukladno različitim životnim fazama i svim dobnim skupinama.

„Pronašla sam svoju istinsku strast - cijeli moj život posvećen je otkrivanju zanimljivog svijeta bakterija u našim crijevima koje nazivamo probioticima. Za mene, riječ „probiotici“ nije samo sinonim „za život“, već za izraz „živjeti punim plućima“. OMNi-BiOTiC® proizvodi  su moćni prirodni zaštitnici koji nam omogućuju da starimo sa snagom i dostojanstvom" nadodala je mag. Frauwallner.

Nagrade i priznanja koja je Institut AllergoSan osvojio svjedoče o izvanrednoj kvaliteti i učinkovitosti njegovih sinbiotika. OMNi-BiOTiC® STRESS je 2021. godine proglašen „Probiotikom godine“ od strane uglednog NutraIngredients USA, dok je OMNi-BiOTiC® HETOX s ponosom ušao u finale istog natjecanja 2022., s već osvojenom međunarodnom nagradom „Nicholas Hall Award“, kao najbolja europska OTC inovacija 2017. godine te najbolja studija iz područja  hepatologije na „American Liver Week“, 2015. godine, s obzirom da je dokazala izvanredno poboljšanje funkcije jetre, čak i u stadiju ciroze. Nadalje, studija o sinbiotiku OMNi-BiOTiC® FLORA plus+ ponijela je titulu najbolje publikacije u 2021. godini, u području in vitro oplodnje, osvojivši nagradu „Robert G. Edwards Award“.

Institut AllergoSan održava snažne veze s više od 40 međunarodnih sveučilišnih klinika i bolnica, gdje provodi svoja istraživanja, što potvrđuje predanost misiji razvoja inovativnih probiotičkih rješenja za očuvanje i poboljšanje zdravlja. Rad ovog Instituta ne samo da obogaćuje živote, već čini svijet zdravijim i sretnijim mjestom. Za više informacija o Institutu AllergoSan i njegovim proizvodima posjetite: https://omni-biotic.hr/institut-allergosan/.