VRHUNAC NA ČETIRI NAČINA

Orgazam je dobar za zdravlje i karijeru

09.02.2009 u 14:30

Bionic
Reading

Žene koje češće doživljavaju seksualne vrhunce imat će i više uspjeha u karijeri, kao i bolje zdravlje, tvrdi prva britanska učiteljica za orgazme Lisa Turner. Naime, prema njezinim riječima, prava vrsta orgazma može 'masivno povećati energiju'

Istraživanja su pokazala da 28 posto žena rijetko ili nikad ne doživljava orgazam, pa se mnoge odluče odglumiti ga. No, pravi orgazam neće samo poboljšati seksualni život, već, prema tvrdnjama učiteljice za orgazme, dobar orgazam također poboljšava zdravlje i koncentraciju i pomaže ženama da budu uspješnije na poslu.

'Nakon doživljenog orgazma osjećat ćete se vitalnije, zdravije i prepuno energije', kaže Lisa Turner i tvrdi da postoje četiri vrste orgazma.


Britanska učiteljica orgazma vjeruje da postoje četiri vrste slatkog vrhunca
Klitoralni orgazam - U prošlosti se nije priznavalo da je ženama potreban klitoralna stimulacija da bi se doživio vrhunac. No, danas je to općepoznato i prihvaćeno, ali često na štetu drugih vrsta orgazma koje žena može doživjeti.

Vaginalni orgazam uključuje poznavanje G točke i drugih vrlo osjetljivih područja koja se nalaze unutar vagine. Ti orgazmi su bitno različiti i mogu biti više ili manje fizički intenzivni, ali oni ne smanjuju razinu energije, već je podižu.

Višestruki orgazam
javlja se na vrhuncu seksualnog uzbuđenja, i to takvog da se doživljava serija orgazama jedan iza drugog.

Orgazam cijelog
tijela rijedak je kod većine žena, ali ne zato što ga je teško doživjeti, jer s pravom podukom i prakticiranjem svatko ga može iskusiti, pa i muškarci. Može trajati do 30 minuta, iako u većini slučajeva traje nekoliko minuta, kaže 'učiteljica' Lisa. Također naglašava da žene ne doživljavaju orgazme najčešće zbog prijašnjih trauma ili jednostavno zato što se ne znaju prepustiti trenutku.