TEORIJA RELATIVNOSTI

Oralno zadovoljavanje nije prijevara

20.12.2008 u 11:57

Bionic
Reading

Otkako je bivši američki predsjednik Bill Clinton relativizirao definiciju seksa, priroda samog čina postala je prilično nejasna i među širim masama

Američko istraživanje provedeno 2005. godine pokazalo je da je čak 50 posto tinejdžera aktivno po pitanju oralnoga seksa te da ga smatraju manje značajnim vidom seksualnog odnosa. Kako su te iste generacije ušle u razdoblje adolescencije, taj se stav manifestirao i na njihove ljubavne odnose.

Nedavno istraživanje pokazalo je da vlastite seksualne izlete raznih oblika, kao što su francuski poljupci, oralni seks ili pak petting, ispitanici ne percipiraju kao seksualne odnose. Naprotiv, nijedan oblik intimnog odnosa izuzev analne i vaginalne penetracije nisu definirali kao seksualan čin. S druge strane, ako ih se suoči s hipotetskom situacijom u kojoj njihov partner poseže za zabranjenim voćem van veze, iste su strogo ocijenili kao prijevaru, prenosi Journal of Sex Research.

Nadalje, muškarci su češće nego žene razne oblike intimnosti tumačili kao seksualne odnose. Seksualna terapeutkinja Ilene Donin sveopću zbunjenost i nijekanje protumačila je željom da se sačuva moralnost, osobito kod pripadnica nježnijeg spola. Donin je objasnila da su mnoge njene pacijentice potvrdile da će prije nego se odluče spavati s muškarcem radije prakticirati ostale vidove intimnih odnosa.

Bilo kako bilo, stručnjaci rezultate ne smatraju alarmantnima, bitno je samo da se takve stvari ne rade partneru iza leđa, jer to je onda varanje. Valjda.