ANNE HATHAWAY:

'Opsjednuta sam svojom kilažom!'

06.01.2013 u 09:45

Bionic
Reading

Američka glumica zatvorila je doista burnu godinu iza sebe - osim prekrasnog vjenčanja s dugogodišnjim dečkom Adamom Shulmanom, konačno se odvojila od imidža dobre cure

Protekla godina bila je burna za tridesetogodišnju Anne Hathaway. Američka glumica, možda najpoznatija po ulozi u filmu 'Vrag nosi Pradu', čvrsto je odlučila pokazati kritičarima i publici kako misli itekako ozbiljno kad je u pitanju njezina karijera.

'Moje prve uloge bile su redom dobre djevojke. Bilo mi je jako teško pronaći nešto izazovniji angažman jer su me svi gledali kao curicu, no onda mi je prekipjelo', prisjeća se Anne. Kako misli ozbiljno pokazala je u filmskoj adaptaciji mjuzikla 'Jadnici', u kojem glumi Fantine, Francuskinju koja, nakon što ostane sama s djetetom, mora postati prostitutka kako bi uzdržavala sebe i kćer.

'Smršavila sam 12 i pol kilograma kako bih što autentičnije prikazala Fantine. Mjesecima sam jela samo zobenu kašu!', prisjeća se Anne. No, njezina borba s težinom nije ograničena samo na uloge, priznala je.

'Moglo bi se reći da sam opsjednuta svojom kilažom. Jesam li dovoljno mršava? Jesam li premršava? To su stvari koje me muče svakodnevno! Pokušavam se odmaknuti od očekivanja i biti sretna, no ne postoji neka tajna pilula koja će to riješiti u trenu. Sram me što me i dalje muče takve stvari', otkrila je u intervjuu za američki Glamour.

Kilogrami nisu jedino čega se Anne morala odreći za snimanje Jadnika - fanove je šokirala i svojom novom frizurom. 'Oduvijek sam imala dugu kosu, ona je bila moj štit. Kad bih dobila prištić ili se osjećala loše, jednostavno bih se umotala u nju. No, prihvativši ulogu Fantine bilo mi je jasno da ću se od nje morati oprostiti. Dramatični rez nisam napravila prije, već točno na snimanju kako bi bilo autentičnije. Iduće jutro kad sam se probudila pogledala sam se u ogledalo i ugledala svog mlađeg brata!', kroz smijeh priča Anne.