FINALE 'SUPERTALENTA'

Opaki letači i igra sjena u borbi za tron

11.12.2011 u 23:02

Bionic
Reading

Pobjednik ovogodišnjeg 'Supertalenta' bit će poznat tek za tjedan dana, a deset je natjecatelja u finalu dalo sve od sebe da publika kroz nadolazeći tjedan glasa za njih i osigura im pobjedu

Sve su točke zadovoljile zahtjevni žiri, pa je tako imao samo riječi hvale za izvedbe natjecatelja poput Promenada kluba s kazalištem sjena, plesača Endija Schrottera, Air Flow, mlade pjevačice Evu i Rebeccu te male plesače Bornu Baričević i Ivu Miljak.

Finale 'Supertalenta' otvorio je Antonio Tkalec pjesmom 'Amazing Grace', ovaj put uz pratnju benda. Antonio je poručio da 'Supertalent' doživljava kao trenutak koji je čekao cijeli život i sada ga želi iskoristiti. Ako se pita žiri, čeka ga svijetla budućnost. Jedinu malu zamjerku imao je Enis kojem bi bilo draže da je Antonio otpjevao svoju pjesmu, ali vjeruje da će je moći poslušati na njegovom prvom CD-u.

Pobjednik petog polufinala Endi Schrotter odabrao je tematiku iz mjuzikla te točku pojačao plesačicama. Prema mišljenju žirija, Endi je pokazao svu svoju energiju i glumačku sposobnost te nakon tri godine zasluženo došao do finala. Dubravko je naglasio da je dobra odluka bila što radi kao timski igrač i ne inzistira na svojim koreografijama.

Promenada klub iz Karlovca u polufinalu je bio apsolutni hit svojom predstavom. Ovaj su put izabrali težu kombinaciju te radili i tijelima i rukama. To zamijetila i publika i žiri koji im se obratio u superlativima te zapljeskao stojeći. Dubravko je gledatelje podsjetio da je točka Promenada kluba jedinstvena u svim 'Supertalentima' koji se trenutno održavaju u svijetu te svakako vrijedi glasati za nju.

Žestokim koracima preko stepenica na binu su se spustili Borna Baričević i Iva Miljak te zaplesali passo doble kao pravi profesionalci. Iako su tek školarci, žiri je bio i više nego oduševljen. Za njih su bili fenomenalni i sve je bilo savršeno, od koraka do stajlinga, dok je Iva dobila veliku pohvalu za glumačku sposobnost jer je mrgodnim izrazom lica pratila pjesmu i ples.

Plesna skupina Nexsus iz Čakovca u točku je uplela povijest svoga grada, pa su koreografiju izveli uz gardu naoružanu sabljama. Žiri ih je pohvalio da su najbolji do sada iako su se slične kombinacije vidjele u prošlim emisijama. Dubravo, za razliku na prošle izvedbe, nije imao nikakve zamjerke. Nastup mu je bio zanimljiv, čak pomalo neočekivan, a Nina je dodala da su upravo zbog Merlićevih konstruktivnih kritika bolji no prije.

Desetogodišnja pjevačica iznimna glasa, Rebecca Posavec, otpjevala je pjesmu nekada popularne pjevačice Whitney Houston, 'The Greatest Love of all', i začarala žiri svojim glasom i izvedbom.
'Za Rebeccu vrijedi kao i za Endija, neki ljudi se naprosto rode za pozornicu. Ti živiš svaki ton, ti šalješ strahovito pozitivnu vibru', čestitala je Nina Rebecci i dodala da ima više talenta od samog pjevanja.

Air Flow kroz cijeli je nastup izvodio vratolomne akrobacije koje je publika podržavala uzvicima i vriskom. Po završetku se i Nina pridružila uzvikujući: 'Bravo!' te riječima: 'U šoku sam!' Od žirija su dobili svaku pohvalu jer su održali svoju obećanje da će biti fenomenalni. U samo šest dana uspjeli su složiti izvrsnu kombinaciju, nabrijanu te sve držati u neizvjesnosti.

Jedna cijela mala zvijezda Eva Pilić, kako su je najavili voditelji Rene Bitorajac i Igor Mešin, pokazala je da će vrlo brzo postati velika pjevačka diva. Njezin snažan glas i pjesma 'Feeling Good' Nine Simone žiri su potpuno oduševili. Enis je teško nalazio riječi kojima bi Evu nahvalio te istaknuo da je bila čarobna i predivna. Nina je ostala u čudu i poručila Evi da je izvedbom pomaknula vlastite granice te je također definitivno rođena za pozornicu.

Borislav Vranić pobjednik je treće polufinalne emisije, a ovaj je put svoju jedinstvenost potvrdio držeći na glavi božićno drvce te svog pomagača u stolici. Točku je započeo božićnim zvoncima te u kostimu Djeda Božićnjaka zabavljao i očarao publiku.

'Iz emisije u emisiju tvoj je nastup sve bolji. Tebi ništa nije problem i ti čak i glumiš uz sve to. Ti si jedinstven', pohvalio je Dubravko Borislava iz Plastova u ime cijelog žirija.

Igra dobra i zla zavladala je pozornicom uz djevojke iz Plesnih punktova Zagreb koje su se za nastup pretvorile u vampire. Rame u rame stoje u finaliste bez obzira na to što su se, po mišljenju žirija, prošli put provukle. Dubravko je priznao da se prvo zapitao zašto opet vampiri, ali su ga brzo razuvjerile.

Promenada klub