PREDMET ŽUDNJE

Omiljena obuća Tamare Ecclestone nikad nije bila poželjnija

13.03.2018 u 10:13

Bionic
Reading

Modna kuća Chanel poznata je po svojim bezvremenskim torbama i jaknama od tvida, no legendarna modna kuća, čini se, ima asa u rukavu koji bi mogao prestići popularnost svih dosadašnjih Chanelovih komada

Prema Google analyticsu, Chanelove espadrile su najpopularnija obuća koju priželjkuju modne ovisnice diljem svijeta bilježeći između 10 i 100 tisuća pretraživanja mjesečno.

S prvim danom proljeća tredseterice diljem svijeta, od običnih gradskih djevojaka do utjecajnih modnih imena, uskaču u svoje omiljene Chanelove espadrile, koje su postale sinonim za proljetno-ljetnu eleganciju. Spoj chica, udobnosti i sportske elegancije ono je što ovu obuću čini toliko poželjnom, a njihovoj popularnosti svakako doprinosi potpis renomirane modne kuće Chanel.

Iako espadrile sežu još u 14. stoljeće, davno prije modne ikone Coco Chanel, te su doživjele povratak 1940-ih zahvaljujući glumici Lauren Bacall, koja ih je obožavala, Chanelove espadrile debitirale su tek 2013. godine, četiri desetljeća nakon što ih je popularizirao Yves Saint Laurent.

Karl Lagerfeld dizajnirao je espadrile od kanvasa s đonom od konopa i prepoznatljivim Chanelovim logom, a potom i modele od kože. Ubrzo nakon predstavljene kolekcije za proljeće/ljeto 2013. espadrile s potpisom francuske modne kuće postale su must have komad svake vjerne trendseterice koja drži do svog stila.

Cijena kožnih espadrila s potpisom Chanela varira između četiri i pet tisuća kuna, dok je početna cijena modela od kanvasa četiri tisuće kuna.

Lista obožavateljica Chanelovih espadrila je beskonačna, a uključuje brojne poznate osobe poput Gisele Bundchen, Rosie Huntington-Whiteley, Kendall Jenner, Alessandre Ambrosio, Chiare Ferragni i Tamare Ecclestone, koja se nedavno pohvalila zavidnom kolekcijom omiljene joj obuće.

  • +19
Espadrile Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras